29.05.2023. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Počela besplatna škola plivanja
08.06.2022.

U zajedničkoj saradnji Sportskog saveza grada Subotice i Gradskog veća za sport i omladinu, na bazenu Sportsko-rekreativnog centra „Prozivka“ počela je sa radom besplatna škola plivanja za subotičke mališane, odnosno za učenike drugih razreda.

– Prvi put u Subotici organizujemo besplatnu školicu plivanja za decu neplivače. Slušali smo potrebe građana koji su nam se obraćali i jedna od tih potreba je bila upravo ovo. Uz dogovor sa Sportskim savezom i Plivačkim klubom Spartak Prozivka, zaključili smo da je najbolje da to budu učenici drugih razreda. Napravili smo anketne listiće, roditelji su se potom izjašnjavali da li su zainteresovani za ovako nešto. Školica traje šest nedelja, dva časa nedeljno, imamo dve grupe. Grupe broje između 13 i 18 dece i tako planiramo da do kraja godine obuku za neplivače na ovaj način prođe oko 300 dece. Naravno, sa ovim ćemo nastaviti dalje i kod sledećih generacija – pojasnila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu.

1296_1.jpg

Sa decom će raditi treneri PK Spartak Prozivka, a jedan od njih je i Danilo Čabrilo –  Zajednički cilj nam je da u Subotici obučimo što više neplivača. Da bi dete naučilo pravilno da pliva i da bude spremno za veliki bazen je potrebno oko dva meseca, a naša obuka će trajati oko 6 nedelja, kako bi mogli da obučimo što više dece koja će savladati osnovne tehnike plivanja. 

Dečija radost u susretu sa vodom bila je očigledna, kao i strpljivi rad svih onih koji rade sa njima. Katarina Juhas, mala plivačica, kazala je kako joj se ovi časovi jako sviđaju, i da je imala veliku želju da nauči da pliva. Njen drugar Stefan Bukvić dodaje kako je sve zanimljivo, te da nije još naučio da samostalno pliva, ali da jedva čeka da nauči sve. Da je sve zabavno potvrđuje i Jelena Bojanić, koja kaže kako za sada sve ide po planu. Uči da pliva i zabavlja se!

1296_2.jpg 1296_3.jpg

  Share on Facebook