29.06.2022. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Učešće Subotice na Memorijalnom turniru - Igrajmo za 16
13.06.2022.

Ekipa Subotice ponovo je uzela aktivno učešće na Memorijalnom turniru "Igrajmo za 16" koje organizuje RTS u spomen na žrtve bombardovanja zgrade RTS-a tokom NATO agresije. 

Turnir je organizovan nakon pauze od dve godine. Subotičani su učestvovali u konkurenciji gradova. Ekipe su bile podeljene u dve grupe A: Gračanica, Zrenjanin, Niš i Subotica. B grupa: Kragujevac, Bor, Šabac i Požarevac. Subotičani nisu uspeli da odbrane titulu prvaka gradova koju su osvojili 2019 godine.

Odlično su otvorili turnir, pobedili su Zrenjanin posle preokreta od 2:1. U sledećem meču su poraženi od Niša sa 3:1 nakon veoma uzbudljivog i do kraja neizvesnog duela. Ekipa iz Subotice je u finišu meča pokušala da nadoknadi zaostatak od 1:2, zaigrali su bez golmana što su iskoristili iskusni igrači iz Niša i osigurali pobedu u poslednjem minutu susreta. Treći njihov meč protiv Gračanice je odlučivao o direktnom prolazu u polufinale. Ekipa Subotice je bila kvalitetnija u ovom duelu, vršili su stalan pritisak ka protivničkom golu, ali nisu uspeli da savladaju golmana. U finišu utakmice Gračanica je iz kontra napada kaznila veliki broj promašaja subotičana i pobedom od 1:0 plasirala se u polufinale. 

Iz druge grupe u polufinale su se plasirale ekipe Bora i Šapca koji su u polufinalnim duelima savladali Gračanicu i Niš tako da će se u finalnom duelu koje je na programu u subotu 18. juna naći obe ekipe iz B grupe, Bor i Šabac.    

Ekipa Subotice nastupila je u sastavu: Bjelica Miloš, Zdravko Maravić, Cvetković Marjan, Masalušić Nikola, Maksimović Nikola, Arežina Momčilo, Bursać Nemanja i Mezei Nebojša.

1297_1.jpg

  Share on Facebook