29.06.2022. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem za Ninu i Filipa
16.06.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se u Zelenoj sali Gradske kuće, sa gimnastičarkom Sokolskog društva „Spartak“, Ninom Šabić, i gimnastičarem Gimnastičkog društva „Partizan Željezničar“, Filipom Kulićem, koji su na nedavno održanim državnim prvenstvima u Kostolcu i Novom Sadu dominirali u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Prijemu su prisustvovali i Miloš Vucelić i Nada Drakulić, treneri Nine Šabić, Robert Milutinović, trener Filipa Kulića, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, i sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.

Gradonačelnik Stevan Bakić je, tim povodom, istakao kako se današnjim prijemom nastavlja sa promocijom sjajnih subotičkih sportskih talenata i njihovih rezultata u Gradskoj kući, i da je Nina Šabić naša najbolja gimnastičarka u ženskoj seniorskoj kategoriji. - Ona je na državnom prvenstvu u Kostolcu, početkom ovog meseca, osvojila četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Tu je postala i šampion Srbije u višeboju. Ovim uspesima Nina je zavredela dres reprezentacije, sa kojom je proteklog vikenda branila boje Srbije na Svetskom kupu u Osijeku. Čestitam Nini na svim rezultatima koje je postigla, kao i njenim trenerima Milošu Vuceliću i Nadi Drakulić. Filip Kulić je na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu, krajem maja, postao juniorski prvak države u višeboju i na tom prvenstvu ukupno je osvojio šest medalja. Čestitam i Filipu, i njegovom treneru Robertu Milutinoviću, rekao je gradonačelnik Bakić.

On je u ime Grada Subotice, svih Subotičana i svoje lično ime izrazio zahvalnost mladim takmičarima i njihovim posvećenim trenerima što održavaju tradiciju kvalitenog bavljenja gimnastikom u Subotici, radeći u veoma izazovnim uslovima. - Magija je iz kakvih se prostorija i sprava na kojima rade talentovani gimnastičari rađaju ovakvi šampioni. Obećao sam im da ćemo, osim redovne podrške koju pružamo, u narednom periodu dati sve od sebe da se obnovi, odnosno kupe novi sportski rekviziti na kojoj će da vežbaju sadašnji i budući šampioni. Želim vam da nastavite sa ovakvim sportskim uspesima i da budete uzor mladim Subotičanima, jer su i uspešni sportisti najbolji ambasadori i ovog grada, i naše zemlje -  naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

1298_2.jpg

Gimnastičari Nina Šabić i Filip Kulić, i trener Miloš Vucelić zahvalili su se gradonačelniku Stevanu Bakiću i njegovim saradnicima na srdačnom prijemu, a trener Robert Milutinović je istakao kako su posle dugo vremena Grad Subotica, Sportski savez Subotice i jedan gradonačelnik prepoznali rad i rezultate subotičkih gimnastičkih društava. - Drago nam je što su naš rad i rezultati počeli da se cene. Verujemo da ćemo dobiti nove sprave koje nam je obećao gradonačelnik Bakić, pa se nadamo da ćemo, radeći u tim boljim uslovima, ostvarivati još zapaženije rezultate - rekao je Milutinović.

1298_1.jpg

  Share on Facebook