16.08.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Održana redovna Skupština Sportskog saveza Subotice
29.06.2022.

Prva redovna sednica Skupštine Sportskog saveza grada Subotica za 2022. godinu održana je u sredu 29. juna u Trofejnoj sali Saveza. Dnevni red sednice je bio uobičajen za redovnu godišnju sednicu, kada se usvajaju izveštaji o radu i godišnji finansijski izveštaj, izveštaj Nadzornog odbora, kao i plan rada za tekuću godinu.

Pored odluka o usvajanju izveštaja i plana, doneta je i odluka o usvajanju Predloga izmene i dopune Statuta Saveza. Značajna promena je da se sastav skupštine menja, po novom rešenju u usvojenom Statutu predstavnici lokalne samouprave više nisu članovi Skupštine. Promenjena je i odredba o vrstama članova Saveza, po novom, članovi se kategorišu u dve grupe: redovni članovi i pridruženi članovi, dok je kategorija pomažući i počasni član izbrisana. U Statut je uneta mogućnost održavanja elektronske sednice Skupštine, da ubuduće, u slučaju objektivnih okolnosti koje bi onemogućile održavanje redovne sednice, sednica može da se održi i elektronski. Do sada je to bilo regulisano samo Poslovnikom o radu skupštine.

Ostale izmene su izvršene u cilju bolje formulacije ili radi boljeg razumevanja, ali – sve što je menjano, izmenjeno je radi dodatnog usklađivanja sa Zakonom o sportu.

Svi članovi Saveza su blagovremeno informisani o izmenama Statuta. Tekst Nacrta Statuta dostavljen im je na javnu raspravu. Tekst je bio urađen na takav način da je svako imao uvid u to šta se menja, odnosno šta se dodaje i šta se briše u odnosu na postojeći tekst.

Sve tačke dnevnog reda jednoglasno su usvojene od strane prisutnih delegata kojih je bilo 30 od mogućih 39. 

1302_1.jpg

  Share on Facebook