16.08.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Regionalno takmičenje Sport u policiji
03.07.2022.
 
Regionalno takmičenje u okviru akcije “Sport u policiji” uspešno je održano u Subotici u subotu 02. jula uz učešće najboljih pojednicaca i ekipa iz 6 Policijskih uprava sa teritorije Vojvodine (Novi Sad, Kikinda, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Sombor i Subotica).
 
Akcija na nivou cele države pokrenuta je na osnovu saradnje Sportskog saveza Srbije i Ministarstva policije republike Srbije. Takmičenja u Subotici odvijala su se na Gradskom stadionu (atletika) u Hali sportova (basket 3x3,  odbojka i futsal) i na Gradskom strelištu u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza grada Subotice.
 
Takmičenje u atletici održana su na Gradskom stadionu u disciplinama 400 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji, Kuperov test (M i Ž ) i štafeta 4h100 metara. Na Državno takmičenje u trci žena na 400m plasirala se Sanela Horvat iz PU Subotica sa vremenom 1:41:00, u muškoj konkurenciji najbolji je bio Lazar Bogićević iz PU Novi Sad sa vremenom 0:56:61. Na Kuperovom testu u muškoj konkurenciji prvi je bio Darko Antić iz PU Novi Sad sa pretrčanih 3400 metara. drugo mesto pripalo je Igoru Batinici iz PU Subotica.  U ženskoj konkurenciji plasman na državno izvojevala je Željka Đurčić sa pretrčanih 2680 metara. U trci štafeta pobedila je ekipa Somborsa sa vremenom 0:59:85.

1303_9.jpg
 
Takmičenje u basketu 3x3 održano je u Hali sportova uz učešće 6 ekipa koje su podeljene u dve grupe voljom žreba koji je obavljen 28. juna uz prisustvo koordinatora iz svih 6 policijskih uprava koje su se takmičile. Nakon odigrane grupne faze po bod sistemu (svako sa svakim) pobednici grupa su igrali finale. Takmičenje je osvojila ekipa PU Kikinda koja je u finalu savladala Sombor sa 22:16. Treće mesto pripalo je ekipi Novog Sada 
 
Konačan redosled: 
  1. PU Kikinda
  2. PU Sombor
  3. PU Novi Sad
 
1303_5.jpg
Takmičenje u odbojci održano je u Hali sportova uu učešće 5 ekipa pošto PU Sremska Mitrovica nije imala svog predstavnika. Ekipe su bile podeljene u dve grupe sa po tri i dva predstavnika. Sastav grupa određen je voljom žreba. Takmičenje je osvojila ekipa Ade koja je predstavljala PU Kikinda i samim tim izborila plasman na državno prvenstvo akcije „Sport u policiji“.
 
Konačan plasman u odbojci: 
 
  1. Ada (PU Kikinda)
  2. Sombor
  3. Zrenjanin
1303_4.jpg
Takmičenje u streljaštvu održano je na gradskom strelištu. Najbolji u muškoj konkurenciji je bio Ivan Ćirković iz Žandarmerije (PU Novi Sad) a kod žena Mirjana Božović iz PU Kikinda
 
Futsal je održan u Hali sportova u Subotici. Učestvovalo je 6 ekipa koje su bile podeljene u dve grupe. Sastav grupa je određen voljom žreba. Prvo su odigrane utakmice grupne faze po bod sistemu. Pobednici gupa su se sastali u finalu gde je trijumfovala ekipa PU Sremska Mitrovica pobedivši sa 2:0 žandarmeriju iz PU Novi Sad sa 2:0. Treće mesto osvojila je ekipa Sombora
 
A grupa: Zrenjanin, Kikinda, Novi Sad 
B grupa: Sombor, Subotica, Sremska Mitrovica
 
Rezultati A grupe:                                                                                 Rezultati B grupe: 
Zrenjanin –Kikinda 1:2                                                                   Sombor – Subotica 2:0
Zrenjanin – Novi Sad  0:3                                                              Sombor – Sremska Mitrovica 0:8
Novi Sad – Kikinda 2:2                                                                  Subotica – Sremska Mitrovica 2:2
 

Finale:  Sremska Mitrovica – Novi Sad 2:0
 
Konačan plasman: 
 
  1. Sremska Mitrovica 
  2. Novi Sad
  3. Sombor
1303_3.jpg

Sva takmičenja su protekla u izuzetnoj sportskoj atmosferi. Na kraju takmičenja tri prvoplasirane ekipe u ekipnim sportovima su nagrađeni peharima dok su najbolji u atletici dobili zaslužene medalje. Pehare i medalje dodeljivali su Davor Štefanek, Nataša Aleksić, Goran Marinković, Milan Jakovljević i Vladan Gajić.   
 
Policijska Uprava Subotice dodelila je posebne zahvalnice za uspešnu saradnju oko organizacije takmičenja. Zahvalnice su dobili Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Subotice, Nataša Aleksić, član gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice i Ranko Čuljković direktor Studentskog centra u Subotici. 

1303_7.jpg 1303_8.jpg

1303_2.jpg
 
  
  Share on Facebook