29.05.2023. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Seniorska vaterpolo reprezentacuija na pripremama u Subotici
15.07.2022.

Seniorska vaterpolo reprezentacije se u sklopu priprema za Svetsku ligu nalazi u Subotici gde će od 10. do 16. jula odraditi mini pripreme. Naši najbolji vaterpolisti svakodnevno treniraju na zatvorenom bazenu SRC Prozivka gde imaju odlične uslove. 

Selekcija Srbije posetila je u četvrtak, 14. jula, Gradsku kuću u Subotici, gde je reprezentativce, selektora Savića i predstavnike Saveza primio Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, zajedno sa svojim saradnicima, Natašom Aleksić, članicom Gradskog veća Subotice, Dejanom Vukovićem, generalnim sekretarom Sportskog saveza Subotice. 

1307_2.jpg

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić izrazio je veliko zadovoljstvo što je grad imao priliku da ugosti proslavljenu reprezentaciju - Malo je reći da mi je veliko zadovoljstvo, i da je ogromna čast zbog činjenice da je grad Subotica domaćin vaterpolo reprezentaciji Srbije, najtrofejnije reprezentacije u srpskom sportu. Podatak da su u prethodne 22 godine osvojili 22 medalje računajući samo Olimpijske igre, evropska i svetska prvenstva, govori sve o našim, popularno nazvanim delfinima. Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u sportovima na vodi naša reprezentacija zauzela peto mesto. Čestitao sam im od srca, imali su pet pobeda i jedan nesretni poraz kad mu nije bilo vreme. To su oni dani kada čovek treba da ostane u kući da prespava, ali su oni, iako mladi, pokazali svoj karakter i pobedili u naredne dve utakmice. Došlo je do smene generacija i rukovodstvo Vaterpolo saveza i selektor Dejan Savić znaju šta rade, to se vidi -  rekao je gradonačelnik Bakić.

Podsetio je gradonačelnik Subotice na velika takmičenja koja očekuje naše delfine - U naredna dva meseca imaće dva velika izazova, krajem jula Svetska liga u Strazburu i krajem avgusta Evropsko prvenstvo koje će se održati u Splitu. Zaželeo sam im da se penju na tron i na jednom i drugom takmičenju, naročito u Splitu. Grad se potrudio da im obezbedi sve što im je potrebno, mir, kvalitetne treninge, na raspolaganju je smeštaj u hotelu Forum, kompletan Sportko rekreativni centar Prozivka. Želim im da se kvlitetno spreme za predstojeće izazove i još jednom da naglasim da je ovo velika čast za ovaj grad, za mene i sve građane Subotice. Grad Subotica im, kad god požele da obave pripreme ili odigraju utakmicu stoji na raspolaganju

1307_5.jpg

Pored toga što smo imali tu privilegiju da ih ugostimo, ovo je, podvukao je Bakić, i jedna velika promocija grada Subotice i vaterpola u ovom gradu. - Lično sam zainteresovan da kao grad sportova Subotica više ne bude na marginama vaterpola u Srbiji, želim da Subotica ima jaču ulogu. Uspeli smo da u Vaterpolo klub Spartak, dovedemo jedno od najčuvenijih vaterpolo imena, proslavljenog reprezentativca Antu Vasovića, čiji je zadatak da kao direktor Kluba postavi jake temelje i organizuje kvalitetan rad kako bi Subotica značajno napredovala u vaterpolu. 

U ime Vaterpolo saveza Srbije gradonačelniku Bakiću, njegovim saradnicima i gradu Subotici zahvalio se Nemanja Marijan, sekretar Vaterpolo saveza Srbije. - Uvek je lepo biti u Subotici, a Vaterpolo savez Srbije želi da što više svojih događanja od priprema pa do utakmica i turnira igra van Beograda. Gradonačelnik Bakić je izašao u susret našoj želji i mi smo šest dana ovde na pripremama. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti. 

1307_1.jpg

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić takođe je naglasio da mu je izuzetna čast što je danas na prijemu kod gradonačelnika. - Neverovatno je koliko je kratak period od jednog dogovora do ispunjenja obećanja i svega ovoga što se dešava u Subotici, a to su pripreme Vaterpolo reprezentacije Srbije. Nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti organizovati jedan veliki turnir i na taj način promovisati ovaj divni sport u ovom gradu. Veliku zahvalnost dugujemo svima jer ovo su izuzetni uslovi, kada znamo koliko je zahtevno organizovati ovakve pripreme, u smislu organizacije i obezbeđivanja bazena. Mislimo da vaterpolo reprezentacija zaslužuje jedan izuzetan tretman, a samim tim tretman koji imamo ovde mislim da ćemo svojim zalaganjem opravdati i predstavljati i grad Suboticu u najboljem mogućem svetlu. 

Vaterpolisti Gavril Subotić i Radomir Drašović su se u ime igrača zahvalili gradonačelniku Bakiću na današnjem prijemu i uslovime koje imaju za pripreme za Evropsko prvenstvo. - Izuzetnu zahvalnost iskazao bih gradonačelniku Subotice i njegovim saradnicima na prijemu i svim uslovima koji su nam pruženi. Sve nam je zaista na vrhunskom nivou i uvek ćemo se radovati ponovnom dolasku u Suboticu - rekao je Gavril Subotić.

I direktor Vaterpolo kluba Spartak, Anto Vasović zahvalio se što je grad Subotica odnosno Vaterpolo klub Spartak baš njega angažovao na tu vrlo odgovornu poziciju. - Želim da se zahvalim gradonačelniku, njegovim pomoćnicima, naravno reprezentaciji koja radi promociju vaterpola. Bio sam na dosta prijema, ali ovo je jedan od prijema koji je izuzetno emotivan od strane našeg gradonačelnika i mislim da će nam svima ostati u sećanju. Oseti se da je od srca i veliko mi je zadovoljstvo da sam danas ovde u Gradskoj kući, jer se radi o trenutku. Vaterpolo je naviknut na medalje, a oni dolaze sa takmičenja gde nije ostvaren plasman, ali je važan trenutak i da se da podrška novoj generaciji koja će naslediti ono što su radili prethodnici.

1307_3.jpg  Share on Facebook