27.09.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Dve medalje Ištvana Priboja na Evropskom prvesntvu
10.09.2022.

Subotički uspešni veteran Ištvan Priboj osvojio je dve medalje od kojih jednu zlatnu i jednu srebrnu na Evropskom prvenstvu u plivanju koje je održano u Rimu.

Ištvan je do medalja došao u kategoriji veterana od 80 do 84 godine, zlatnu na 100 delfin a srebrnu na 50 metara delfin. Nastupao je u još dve discipline, plivački maraton i 200 metara mešovito i u obe discipline osojio je peta mesta.

Ištvanu Priboju je pomoć oko odlaska na takmičenje pružio Sportski savez grada Subotice uz pomoć lokalnog resora za sport i omladinu. Svoje utiske sa Evropskog prvenstva izneo je Dejanu Vukoviću, sekretaru Sportskog saveza Subotice. – Veoma sam zadovoljan, imao sam veliku želju da se oprobam u ovako jakoj konkurenciji i da dokažem onima koji su bili skeptici oko mojih rezultata. Govorili su mi da samo u Srbiji mogu da osvajam medalje jer nemam konkurenciju u mojoj starosnoj kategoriji, međutim sada sam svima pa i sebi dokazao da sam najbrži u Evropi u nekim plivačkim disciplinama. Spremao sam se ozbiljno za ovo takmičenje, nažalost došlo je i do povrede pred nastup pa sam morao natupiti pod lekovima u Italiji.

1317_2.jpg

Dejan Vuković, sekretar Saveza čestitao je Priboju na velikom uspehu istakavši da je ovo lep primer da se čovek sportom može baviti i u kasnim godinama života– Drago mi je da Subotica ima i aktivne sportiste veterane i to vrlo uspešne. Nakon završene aktivne karijere može se ostati u sportu, a Priboj je pravi primer za to jer ne samo da se bavi sportom zarad zdravlja, uspeo je i da osvoji medalje na Prvenstvu Evrope. 

Priboj je čitav svoj život posvetio sportu u kome se nalazi već sedam decenija. Bio je aktivni sportista, hokejaški sudija, sportski radnik a radni vek je proveo kao profesor fizičkog i još uvek je u sportu. - Idem redovno na svako takmičenje u plivačkom maratonu. Mislim da je sada trenutak da se povučem sa ovakvih takmičenja, u momentu kada sam osvojio vredne medalje. Ostaću u plivanju, i to kroz maratonske trke koje su svakako bolje za moje zdravlje.

1317_1.jpg

1317_5.jpg

1317_3.jpg

1317_4.jpg

  Share on Facebook