27.09.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Dve zlatne svetske medalje rvača Spartaka
12.09.2022.

Na Svetskom prvenstvu u rvanju koje se trenutno održava u Beogradu takmičari Rvačkog kluba Spartak osvojili su dve zlatne medalje. 

Sebastian Nađ je novi svetski prvak u kategoriji do 63 kilograma u rvanju grčko rimskim stilom. U finalu je savladao Gruzijca Leri Abuladzea sa 3:1. Na putu do titule Nađ je u dva dana morao da pobedi u pet borbi. Prvo je savladao takmičara iz Alžira sa ubedljivih 7:1, zatim je bio bolji od Rumuna Razvana Arnauta sa 5:1. U četvrtfinalu je pobedio Poghosyana iz Jermenije sa 4:0, da bi u polufinalu bio bolji i od Azerbejdžanca Taleha Mammadova (5:0)  

Drugi svetski prvak član Spartaka je Ali Arsalan, naturalizovani Iranac koji je postao šampion u kategoriji do 72 kg u rvanju grčko rimskim stilom. Arsalan je do svetske titule došao pobedom u pet mečeva. Put do zlata počeo je pobedom nad Ukrajincem  Andrii Kulyk sa 11:2, zatim je u osmini finala bio bolji od Mađara Roberta Atile (7:3). Za plasman među četvoro najboljih ubedljivo sa 9:0 pobedio je Kristupasa Sleiva iz Litvanije. U polufinalu je rvao najneizvesniji meč, sa 4:3 savladao je Francuza Ibrahima Ghanema i obezbedio plasman u finale gde je sa ubedljivih 7:4 pobedio Ulvi Ganizadea iz Azerbejdžana. 

Reprezentacija Srbije je do sada na Svetskom prvenstvu osvojila čak četiri zlatne medalje. Pored Sebastijana i Arsalana zlatom su se okitili Mate Nemeš i Zurabi Datunashvili - Zura.     

1319_1.jpg

1319_2.jpg

  Share on Facebook