27.09.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Uspešno završena Vojvođanska Zlatna rukavica
19.09.2022.

Finalnim borbama u subotičkoj Hali sportova završen je jedan od najprestižnijih turnira u boksu za omladinske kategorije, 40. „Vojvođanska zlatna rukavica“, na kome se od 14. do 18. septembra ukupno nadmetalo 189 boksera i bokserki iz 21 zemlje. U muškoj konkurenciji „Vojvođansku zlatnu rukavicu“ osvojio je Ukrajinac Džamal Kulijev, a u ženskoj konkurenciji reprezentativka Srbije Sara Ćirković. Organizatori „Vojvođanske zlatne rukavice“ bili su Bokserski klub Spartak i Bokserski savez Srbije, uz podršku Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice.

Velike prelazne pehare, kao i pehare u trajno vlasništvo, Kulijevu i Sari Ćirković uručio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić  - Čestitam svim sportskim radnicima iz našeg grada koji su učestvovali u organizaciji ove prestižne sportske manifestacije. ’Vojvođanska zlatna rukavica’, podsetiću, prvi put je organizovana 1980. godine u Subotici i njen osvajač bio je Subotičanin Danilo Jovanović. Čestitam i svim mladim bokserima koji su se nadmetali na ovom tradicionalnom turniru koji je, za mnoge od njih, i provera pred predstojeće Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Španiji. Grad Subotica ima dugu boksersku tradiciju i iznedrio je brojne velikane ove plemenite veštine, a neki od njih su Lajoš Đulai, Geza Tumbas, Pavle Šovljanski, Dragan Vujković i mnogi drugi, kao i Tomislav Antelj koji je danas uključen u organizaciju ovog turnira. Drago mi je da stižu nove generacije poput talentovanog Marka Pižurice koji je ove godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i najavio svoj veliki potencijal. Nadam se da će gosti poneti lepe uspomene iz našeg grada, a svim mladim sportistima želim puno sreće u daljim sportskim karijerama.

1321_2.jpg

Nagrade najboljima dodeljivali su i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić i sekretar Sportskog saveza Subotice  Dejan Vuković. Odlukama stručnog žirija, uz „Vojvođansku zlatnu rukavicu“, dodeljene su i ostale tradicionalne nagrade. Kod devojaka je za najbolju tehničarku proglašena Ravina iz Indije, nagradu kao najborbeniji par dobile su Muskan (Indija) i Suniva Hofštad (Norveška), dok je priznanje za najbolju domaću takmičarku pripalo Dragani Jovanović.

1321_3.jpg

U muškoj konkurenciji najbolji tehničar je Kazahstanac Mursal Nurbek, najviše borbe viđeno je u finalnom okršaju Indijaca Jadimanija Mandengbama i Usmana Ansarija, priznanje kao strani borac dobio je Baktijar Anarbaev (Kazahstan), dok je za najboljeg domaćeg borca proglašen srpski reprezentativac i član BK Spartak Marko Pižurica.

1321_1.jpg

  Share on Facebook