27.09.2022. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najavljen Memorijalni turnir Stvena Vilotić - Ćele
20.09.2022.

28. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“ održaće se u Subotici od 22. do 26. septembra uz učešće 4 reprezentacije, Srbija, Francuska, Portugal i Finska najavljeno je danas u Medija centru Gradske kuće. 

Organizator turnira je Fudbalski savez Srbije uz podršku grada Subotice i Sportskog saveza Subotice. Generalni sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković izneo je plan odigravanja utakmica -  Izuzetno nam je drago što je Fudbalski savez Srbije u gradu Subotici i Sportskom savezu Subotice prepoznao partnere za organizaciju ovog turnira čiji je idejni tvorac novinar Ivica Kajdoči koji se sa Miljanom Miljanićem u to vreme dogovorio da se održavanjem ovog Memorijala čuva uspomena i sećanje na Stevan Vilotića jednog izuzetnog sportskog radnika koji se bavio mlađim selekcijama i sa njima beležio odlične rezultate. Turnir će ove godine biti izuzetno kvalitetan, pored Srbije učestvuju reprezentacije Finske koja je prvi put na Memorijalu, Portugala koji je do sada bila jednom učesnik i Francuske koja je četiri puta bila na memorijalu. Utakmice će se igrati u Subotici, Kuli i Senti. Pored domačina utakmica zahvaljujemo se i fudbalskim klubovima na čijim terenima će se održavati treninzi a to su  Bačka 1901, Tavankut, Bajša, Vinogradar, Radnički iz Bajmoka, Senta kao i JKP Stadionu koji je ustupio pomoćne, ali i i glavni teren. Kroz ovaj turnir su prošla velika fudbalska imena i zato pozivam sve sugrađane da došuna utakmice turnira pruže podršku ovim talentovanim fudbalerima od kojih će uskoro nekipostati velika fudbalska imena.  

1322_2.jpg

Sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Pavle Simić istakao je važnost turnira - Memorijal „Stevan Ćele Vilotić“ spada u jedan od turnira sa najdužim stažom među prijateljskim međunarodnim turnirima u Evropi. Spisak ekipa koje ove godine učestvuju daje mu epitet jednog od najjačih, a činjenica da su tu selekcije poput Francuske i Portugala uz Srbiju možda može svrstati turnir među najjače i u konkurenciji kvalifikacionih koji se igraju do kraja godine. Iz tog razloga za svakog mladog igrača učešće i igranje na ovom turniru veliki je izazov i odskočna daska za dalji napredak. Moram da pohvalim timski rad Fudbalskog saveza Srbije, Lokalne samouprave Subotice, Sportskog saveza Subotice i klubova koji su se uključili u organizaciju. Veoma sam srećan što smo ponovo ovde i nadam se da ćemo još dugo godina organizovati i dolaziti na ovaj turnir.

1322_3.jpg

Selektor Srbije Jovan Damjanović je 2000 godine bio učesnik turnira i najbolji strelac - Puno mi znači što sam ponovo na ovom turniru, sada u novoj ulozi. Imamo sjane učesnike i mislim da nas očekuje dobar fudbal i velika borba. Mi ćemo se truditi da se predstavimo u dobrom svetlu, da igramo atraktivan i ofanzivan fudbal. Za ovu generaciju ovo je početak priprema za kvalifikacione turnire i to je najvažnije. Naš cilj je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Ova generacije je izuzetno talentovana, kao i sve naše selekcije. Individualni talenat uvek imamo, a na Ćele Vilotić turniru uvek počinjemo nešto novo i pravimo tim. 

1322_4.jpg

Reprezentativac Marko Lazetić član je slavnog Milana i ovo mu je drugi nastup na Memorijalu.  - Meni i kao svim mojim saigračima je čast i privilegija biti pozvan za reprezentaciju Srbije na turniru kao što je „Stevan Ćele Vilotić“ Svi smo jedva čekali da dođemo da igramo baš zbog toga što je turnir mnogo jači i bolji od prošle godine po kvalitetu ekipa ušesnica. Uvek idemo na najviše, spremni smo da osvojimo Ćeletov trofej. Nada se da će publika uživati u našim utakmicama jer zanm da mi hoćemo u igri na terenu.

1322_5.jpg

Selektor Jovan Damjanović pozvao je 24 igrača:

  • golmani: Lazar Kaličanin (Čukarički), Jovan Miladinović (Crvena zvezda), Dimitrije Stevanović (Radnički, Niš),
  • odbrana: Stefan Leković (Crvena zvezda), Viktor Radojević (Grafičar), Ognjen Mimović (Crvena zvezda), Vukašin Đurđević (Rad), Bojan Kovačević (Čukarički), Nikola Miličić (Radnički, Kragujevac), Mateja Milovanović (Ajaks, Amsterdam), Branislav Milanov (Kabel),
  • srednji red: Mateja Stjepanović (Partizan), Samed Baždar (Partizan), Mihajlo Milosavić (TSC), Lukijan Abadžija (Vojvodina), Uroš Miladinović (Čukarički), Jovan Šljivić (Grafičar),
  • napad: Mihajlo Spasojević (Čukarički), Janko Jevremović (Partizan), Uroš Kabić (Vojvodina), Jovan Mijatović (Grafičar), Marko Lazetić (Milan), Mihajlo Petković (Partizan), Miloš Luković (IMT)

Raspored utakmica:

Prvo kolo: četvrtak, 22. septembar

  • 16:00 Portugal – Francuska, (Senta)
  • 17:00 Srbija – Finska (Gradski stadion - Subotica)

Drugo kolo: subota, 24. septembar

  • 16:00 Srbija – Portugal  (Kula)
  • 16:00 Francuska – Finska (Senta)

Treće kolo: ponedeljak, 26. septembar

  • 15:00 Finska – Portugal (Kula) 
  • 17:00 Srbija - Francuska (Gradski stadion - Subotica) 
1322_1.jpg
  Share on Facebook