29.05.2023. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Lana Virc četvrta na svetu sa teniskom reprezentacijom Srbije
09.11.2022.

Subotička teniserka Lana Virc, članica TK Spartak bila je član teniske reprezentacije Srbije koja je zauzelo četvrto mesto na Svetskom prvenstvu igračica do 16 godina.

Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina je ove godine bila vicešampion Evrope a sada su u istom sastavu: Mia Ristić, Teodora Kostović, Lana Virc, predvođene trenerom Slobodanom Rankovićem osvojile četvrto mesto na planeti. Svetski šampionat 2022. u muškoj i ženskoj konkurenciji tenisera do 16 godina okupio je 16 najboljih selekcija sveta u turskom letovalištu Antalija. Reprezentativke Srbije su u grupnoj fazi pobedile Holandiju, Čile i Japan. Usledio je odličan meč i pobeda protiv Argentinki u četvrtfinalu. U borbi za finale poražene su od Amerikanki sa 2:1 gde je Mia Ristić spasila i šest meč lopti protiv igračice. Pobeda je otišla u ruke Amerikanki, a Srbija se sa Japankama borila za bronzanu medalju.

Nažalost naše reprezentativke nisu uspele da ponove uspeh iz grupne faze kada su ubedljivo savladale Japan, u borbi za bronzanu medalju poražene su sa 2:1 nakon dubl susreta. Uprkos tome ostvaren rezultat je za svaku pohvalu. Srbija je osvojila četvrto mesto na svetu što je veliki uspeh i predstavlja budućnost srpskog ženskog tenisa.

1332_1.jpg

  Share on Facebook