06.12.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Nove gimnastičke sprave u sali Sokolskog doma
25.01.2023.

Subotički gimnastičari su novu 2023. godinu dočekali sa novim spravama u svojoj sali. Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbeđenu su sredstva u iznosu od 2,6 miliona dinara kojom su kupljene nove sprave. Ovo je prvo veće ulaganje u ovaj sportski prostor u poslednjih pedesetak godina. 

Gimnastičare su danas posetili Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i Stevan Bakić, gradonačelnik Subotica, sa svojim saradnicima. Svoje gimnmastičko umeće gostima su predstavili takmičari oba kluba, među kojima su se našli pionirski, junioriski kao i seniorski prvaci Srbije. 

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić zahvalio se Pokrajinskom sekretaru na pomoći - Subotica je grad sa velikom tradicijom u oblasti sporta, takođe i u gimnastici. Gimnastička sekcija je bila jedna od prvih šest sekcija Fiskulturnog omladinskog sportskog kluba Jovan Mikić SpartakZahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, na čelu sa gospodinom Bastom u novu 2023 godinu krećemo iz ove sale. Ovo je prostor u kome treniraju pioniri, juniori i seniori, gde je mnogo državnih prvaka. Uz pomoć Sekretarijata nabavljene su nove sprave u vrednosti od 2,6 miliona dinara. Reč je o profesionalnim spravama, koje će pomoći da naši sportisti pariraju i klubovima sa boljim uslovima. Drago mi je što su predstavnici gimnastičkih klubova bili i na promociji najboljih sportista Subotice, pre svega Erik Marton, Filip Kulić i Nina Šabić, koja je velika nada našeg sporta, koja je bila prvak kod pionirki, juniorki, sada i seniorki. Osim ovih sprava, sa Pokrajinom smo imali sjajnu saradnju prošle godine, prilikom uređenja sportskih terena Ljutova, potom i na obnovi teniske hale u Dudovoj šumi. Sve je to zajedno oko 10 miliona dinara, i zato se još jednom zahvaljujem Pokrajinskom sekretarijatu, i nadamo se dobroj saradnji i u 2023. godini.

1361_3.jpg

Dane Basta je istakao da Pokrajinski sekretarijat u saradnji sa lokalnim samoupravama radi na unapšređenju sportske infrastrukture u Vojvodini -  Prepoznali smo potrebe gimnastičkih klubova u ovoj sali i zato smo i opredelili potrebna sredstva. Sprave su nabavljene, odličnog su kvaliteta, postavljene su i već se radi na njima. Pokazali smo da radimo dalje na unapređenju sporta i sportske infrastrukture na teritoriji Vojvodine. Naši sportisti zaslužuju najbolje uslove za treninge, a mi se trudimo da ih obezbeđujemo. Tako ćemo raditi i dalje, a Grad Subotica je svakako dobar partner za rad. U poslednje četiri godine je u Suboticu uloženo preko 50 miliona dinara, a očekujemo nove dobre projekte za realizaciju pravih stvari.

Učesnik Olimpijskih igara u Minhenu, dugogodišnji trener i predsednik ženskog Sokolskog gimnastičkog kluba Spartak, Zoran Ivanović zahvalio se na dobijenim spravama – U ovu salu sam ušao davne 1961. godine, kada su uslovi bili drugačiji, drugačije sprave i sistem takmičenja. Kada je gimnastika počela da zauzima vidno mesto u tadašnjoj Jugoslaviji, naš klub je 1971. godine bio proglašen i za najbolji u Subotici, a ja sam imao čast da budem sportista godine. Tada su nam prvi put kupljene komplet sprave od slovenačkog „Elana“. U međuvremenu je bilo rešavanja parcijalnih problema, ali prave promene nije bilo do sada. Nadam se da, na bazi rezultata i svega što ovaj klub radi, ovo neće biti zadnja donacija i da ćemo se viđati i dalje. Hvala svima koji su pomogli, oni su se pokazali kao veliki i time što pomažu uslovno rečeno „manjim“ sportovima. Mi imamo dobar takmičarski pogon, možemo afirmisati Suboticu na domaćoj sceni, a ove sprave će nam pomoći i da izađemo ozbiljnije i na međunarodnu scenu.

1361_2.jpg 1361_4.jpg

1361_1.jpg

  Share on Facebook