27.09.2023. Sreda

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Dodeljene Majske nagrade za 2022 godinu
25.05.2023.

U četrvtak 25. maja u svečanoj sali opštine Stari grad u Beogradu Sportski savez Srbije je uručio "Majske nagrade" najboljim sportskim radnicima, timovima, trenerima , pojedinačnim sportistima i teritorijalnim savezima.

Na svečanoj sednici Skupštine pored mnogih zvaničnika prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, Pokrajisnki sekretart za sport Dane Baste i dr. Sportski savez grada Subotice predstavljali su predsednik Sreten Damnjanović kao član Upravnog Odbora Sportskog sabeza Srbije i sekretar Dejan Vuković.  

1387_2.jpg 1387_3.jpg

Za najboljeg stručnjaka nagrađen je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi. Najbolji teritorijalni Savez za 2022 godinu je Sportski savez Vlasotinca. Da podsetimo Sportski savez Subotice je ovo prestižno priznanje dobio 2020 godine. 

Majska nagrada za najbolji klub pripala je vaterpolo klub Novi Beograd. Najbolji nadležni savez je Savez za bodi bilding, fitnes i aerdobik. Najbolja sportistkinja u olimpijskim sportovima je odbojkašica Tijana Bošković a sportista u neolimpijskom sportu džudista Nikola Trajković koji je bio prvak sveta u džiu džicu. Najbolji sportista sa invaliditetom je strelac Živko Papaz. Priznanje je dobio i generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević, za najboljeg sportskog funkcionera. Za najboljeg sportskog novinara proglašen je Petar Denda predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije. Nagradu za životno delo dobio je Ivan Todorov, predsednik Skupštine Džudo saveza Srbije, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i ambasador Republike Srbije u Mađarskoj.

1387_4.jpg 1387_5.jpg

1387_1.jpg

  Share on Facebook