04.03.2024. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Teniseri Spartaka ekipni prvaci Srbije
15.07.2023.

Teniseri Spartaka postali su ekipni šampioni Srbije pošto su u finalnom susretu pobedili Crvenu Zvezdu sa 4:3 na teniskim terenima u Dudovoj šumi u Subotici. 

Finalni susret bio je izuzetno uzbudljiv. Spartak je nakon pet singl mečeva imao značajnu prednost od 3:2, pa su novog šampiona odlučivali dublovi. Spartak je prednost u dublovima imao u braći Sabanov koji su na kraju i doneli ekipnu titulu. 

Pobede Crvenoj Zvezdi u singlovima doneli su Razart Cungu koji je sa 2:0 pobedio Dušana Obradovića i Stefan Popović koji je bio bolji od Kristijana Juhasa sa 2:0. Poene za subotičane donela su braća Sabanov, Matej je sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) u setovima pobedio Lazara Vojinovića dok je Ivan bio bolji od Strahinje Rakića sa 2:0 (7:5, 6:3). Nakon 2:2 važnu pobedu za Spartak ostvario je Aziz Kijametović nad Aleksom Marđonovićem. Takmičar Spartaka je izgubio prvi set sa 7:5 zatim je uspeo da se vrati u meč, osvoji naredna dva seta sa 6:4 i time Spartaku osvoji važan treći poen. Konačnog pobednika odlučivali su dublovi. Spartaku je trebala još jedna pobeda koji su ostvarili Matej i Ivan Sabanov pobedivši dubl Crvene Zvezde, Lazar Vojinović/Strahinja Rakić sa 6:1, 6:1.

1397_3.jpg

Po završetku finala bile je upriličena ceremonija svečanog uručenja medalja i pehara. Priznanja su podelili Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Milan Vučković, predsednik TK Spartak i član UO Teniskog saveza Srbije i Milan Jerinkić, predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije.

1397_2.jpg

  Share on Facebook