01.12.2020. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Kajdoči Tamaš deveti na Svetskom prvenstvu uz državni rekord
15.04.2013.

U perodu od 06.04-13-04.2013 godine u gradu Tashkent (UZB) održano je Prvenstvo Sveta u dizanju tegova za takmičare do 17 godina.

Na ovom takmičenju R. Srbija je imala jednog predstavnika i to mladog i perspektivnog takmičara KDT  Spartaka  iz Subotice, Kajdoči Tamaša. Kajdoči Tamaš je na Prvenstvo Sveta otputovao u pratnji trenera reprezentacije  Vert Stipana i ostvario veoma zapažen rezultat.

Takmičio se u kategoriji +94kg i nastupao je u B grupi, gde je sa podignutih 135kg. u disciplini Trzaj i podignutih 165kg. u disciplini Izbačaj tj. sa ukupno podignutih 300kg. u Olimpijskom biatlonu osvojio prvo mesto. U ukupnom poretku od dvadeset takmičara koji su nastupali u kategoriji +94kg. Kajdoči Tamaš je zauzeo deveto mesto na Prvenstvu Sveta za takmičare do 17 godina.

Na ovom takmičenju postavio je  i tri nova državna rekorda u kategoriji +94kg. za mlađe juniore, sa podignutih 135kg. u disciplini Trzaj i podignutih 165kg. u disciplini Izbačaj tj. sa ukupno podignutih 300kg. u Olimpijskom biatlonu.

Napomenuo bih da je Kajdoči Tamaš rođen 1997 god. I da ima pravo da se i iduće godine takmiči na Prvenstvu Sveta za takmičare do 17 godine.  

Ovom prilikom zahvaljujemo se Ministarstvu Sporta i Omladine R. Srbije na preko potrebnoj finansijskoj podršci bez koje Kajdoči Tamaš ne bi otputovao na ovo takmičenje.

170_1.jpg

  Share on Facebook