01.12.2020. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Rvači Spartaka sa pregršt medalja
16.04.2013.

Proteklog vikenda rvački klub Spartak zabeležio je uspešne nastupe kako u juniorskoj tako i u seniorskoj konkurenciji. Seniori su učestvovali na prvenstvu Vojvodine koje je održano u Zrenjaninu gde su osvojili ekipno prvo mesto. Juniori su se takmičili u II kolu Kupa Srbije, gde su potvrdili odlične rezultate iz prvog kola.

Seniorsko prvenstvo Vojvodine održano je u Zrenjaninu na kojem su rvači Spartaka osvojili 2 zlatne, 1 srebrnu i 4 bronzane medalje, što im je omogućilo osvajanje 32 boda sa čime su bili prvi u generalnom plasmanu. Drugi je bio Proleter sa 31, dok je na trećem mestu Potisje sa 16 bodova. Zlatne medalje su osvojili Dejan Franjković u 96kg i Bin Roland u kategoriji 120kg. Srebrnu medalju je osvojio Varga Zoltan u kategoriji do 120kg, dok su se bronzanim medaljama okitili Štefanek Mario (66kg.), Štefanek Ninoslav (74kg.), Bosnić Vujadin (96 kg.) i Horvat Sabolč (120 kg.)

Juniori Spartaka su na takmičenju u Beogradu na II turniru Kupa Srbije osvojili ukupno 5 medalja i to 2 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane. Zlatne su osvojili Horvat Sabolč u kategoriji do 96 kg. i Varga Zoltan u kategoriji do 120 kg. Srebrnom medaljom se okitio Feher Alen (55 kg.), dok su  Bronzane osvojili  Penjov Edvin u kategoriji do 60kg. i Penjov Ervin u kat. 74 kg.

Juniori Spartaka su na drugom Kupu ukupno osvojili 26 bodova, pet manje od prvoplasirane ekipe Sente, međutim u ukupnom plasmanu nakon dva održana turnira Spartak se nalazi na prvom mestu sa 59 bodova, druga je ekipa Partizana sa 51 bodom, dok je treća Senta sa 37 bodova. Pobednik Kupa će se odlučiti mečom između dve prvoplasirane ekipe Spartaka i Partizana.

  Share on Facebook