06.06.2020. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Međudržavna saradnja TK Palić i TK Segedin
26.04.2013.

TK Palić uspešno je započeo novu saradnju preko IPA projekta (međugranična saradnja) sa tenis klubom Segedin. Juče je u Segedinu predstavljena saradnja dva kluba koji će se sastojati u prvom redu u radu sa najmlađima za njihovo besplatno pohađanje teniske škole, kao i za decu ometenu u razvoju. Cilj je omasovljavanje dece da se bave sportom u ovom slučaju teniskom igrom

Za razliku od prvog proejkta koji su već ostvarila ova dva kluba 2006. godine sada je nosilac t.j. vodeći partner TK Segedin. Zamišljeno je da projekat koji je započeo 1. marta traje 18 meseci. Finansijska sredstava Evropske Unije se dobijaju po ostrvarenju pojedinih realizovanih tačaka, što znači da klubovi prvo moraju sami da izfinansiraju svoje troškove i po odobronje komisije sredstva se refundiraju. Ukupan projekat je 100.000 eura a za Palićku stranu predviđeno je 30 posto.

Na promociji u Segedinu projekat su predstavili dr žolt Bohač, predstavnik parlamenta Mađarske zadužen za sport i turizam (bivši svetski prvak u kanuu), zatim hajdu Jožef ispred TK Segedin, vodećeg partnera i dr Laslo žiga, jedan od najpoznatijih teniskih trenera u Mađarskoj. TK Palić predstavljali su Vladimir Agatonović - predsednik kluba, Draško Rodić - podpredsednik, Aleksandar Nenadović - sekretar kluba i nosilac projekta od strane TK Palić kao i nekoliko tenisera sa Palića. Prisutna su bila i deca polaznici škole tenisa u Segedinu.

Po rečima Aleksandra Nenadovića, projekat je izuzetno koristan za obe strane jer se radi o omasovljavanju i uključivanju dece u sport. Ove godine TK Palić ima niz aktivnosti, organizovaće turnire iz kalendara TS Vojvodine i TS Srbije. Tu se pre sveg amisli na Čovićev memorijal koji se održava po 44. put bez prekida. Centralna sportska manifestacija će biti ženski teniski fjučers sa nagradnim fondom od 10.000$ koji je održava krajem jula. Ove godine taj turnir slavi 10 godina postojanja. Pored toga biće organizovan niz prijateljskih turnira sa sportskim prijateljima kluba.

  Share on Facebook