06.06.2020. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Odbojkašice Spartaka vicešampionke Srbije
27.04.2013.

Odbojkašice Spartaka vicešampionke su Srbije pošto su u finalnom petom meču playofa poražene od Crvene Zvezde sa 3:1 (19:25, 25:14, 25:20, 25:14). Utakmica je bila dostojna finala. Povele su Subotičanke sa 1:0 u setovima, nakon čega su Beograđanke uspele da preokrenu rezultat i odbrane titulu. Spartak se dostojno borio u finalnoj seriji, pobednik je odlučen tek u petom meču.

Pre početka meča Jelena Trnić (odbojkašica Spartaka) je proglašena za najbolju mladu igračicu prvenstva i  za to joj je pripao ček od 1.000 evra životnog osiguranja Wiener Stedishe.

Domaće su bolje počele meč, povele su sa 8:3 i 13:7, ali je potom usledio veliki pad u igri. Subotičanke su zaigrale daleko bolje. Servis Spartaka je bio na vrhunskom nivou i za tili čas došlo je do preokreta, već na drugom tehničkom tajmautu gošće su vodile sa 16:15. Ubrzo je rezultat bio 19:15. Spartak je u furioznom finišu najavio moguće iznenađenje 25:19. Ipak, od starta drugog perioda potpuno drugačija slika na terenu. Crvena zvezda je povela od samog početka i vrlobrzo izjednačila rezultat na meču. Nešto veća borba vođena je u trećem setu kada su odbojkašice Spartaka prišle na 19:17, ali nisu mogle i do preokreta. Crvenoj Zvezdi je u četvrtom setu preostalo samo da overi osvajanje titule.

Nakon meča podeljene su medalje i pehari za dve najbolje ekipe u ovogodišnjem prvenstvu. Hrabro su se držale Subotičanke i ovim putem im čestitamo na svemu što su pokazali ove sezone.

194_1.jpg

  Share on Facebook