01.12.2020. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
U prostorijama Sportskog saveza održana je prezentacija projekta \"Rekreativna školica\".
19.03.2013.

Na inicijativu Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom a uz podršku resora za sport Grada Subotice u prostorijama Sportskog saveza održana je prezentacija projekta „Rekreativna školica“. Prezentacija je namenjena roditeljima i stručnim saradnicima.

Rekreativna školica je projekat koji su osmislili doc.dr Nebojša Čokorilo, profesor na predmetu rekreacija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanje iz Novog Sada i profesor fizičkog vaspitanja Nino Marjanović, osnivač i predsednik Sportsko rekreativnog udruženja za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Delfin“, takodje iz Novog Sada. Oni su osmislili i adekvatan plan i program aktivnosti sa decom uzimajući u obzir individualne i grupne potrebe dece.

5_1.jpg


Cilj prezentacije je upoznavanje sa mogućnostima uključivanja dece i omladine sa psihofizičkim poteškoćama u razvoju u različite oblike fizičkih aktivnosti, na jedan rekreativan način u skladu sa njihovim potrebama i sposobnostima. Naime deci se pruža prilika da dodju u dodir sa odredjenim sportovima, sto će znatno obogatiti njihov društveni zivot, osećaj zjedništva i  razvijati sportski duh a istovremeno stimulisati njihov dalji psihofizički razvoj.

5_2.jpg

Prisustvovali su i osnivači i voditelji Sportskog udruženja “Poletarac“ iz Subotice, profesori fizičkog vaspitanja Davor Dulić i Nemanja Babović, kao bliski saradnici osnivača Rekreativne školice i potencijalni realizatori njihovog programa u Subotici.

  Share on Facebook