23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Obnovljeni tereni na Paliću predati na korišćenje
30.04.2018.

Sportski tereni na Paliću su renovirani i posle dugi niz godina ponovo su u upotrebi i vraćeni građanima na korišćenje. Kompletno renoviranje u iznosu od oko 10 miliona dinara u potpunosti je finansirala gradska samouprava.

Nakon što je pre pola godine gradska samouprava uspela da reši imovinsko pravne odnose stekli su se uslovi da se renoviraju sportski tereni na Paliću. Kompleks sportskih terena se sastoji od jednog rukometnog igrališta, dva odbojkaška i jednog košarkaškog terena. Urađeno je 1.700 kvadratnih metara asfalta, urađeni su novi rekviziti, 280 metara ograde, potpuna rekonstrukcija tribina  i započeti su radovi na trotoarima koji će ove lepe terene kroz park povezati sa obalom Palićkog jezera. Svi tereni su osvetljeni, ima deset novih stubova sa dvadeset novih reflektora.

1031_1.jpg

Kompleks sportskih terena gradonačelnik Bogdan Laban, simboličnim predajem ključeva, na upravljanje je predao Nebojšu Darabošu direktoru preduzeća Park Palić koja će od sada voditi brigu o terenima. Gradonačelnik je istakao je odličnu saradnju javnih preduzeća oko ovog projekta: - Danas otvaramo sportske terene koji su punih sedamnaest godina bili zapušteni. Kada smo 7. marta stavljali u pogon klimatizaciju u Hali sportova obećali smo da ćemo pokušati do 1. maja da završimo i ove sportske terene koji su povezani sa našom mladošću. Ovo je nešto od izuzetnog značaja za naš grad i naše sugrađane i biće predato na upravljanje javnom preduzeću Park Palić a građani će moći besplatno da ga koriste. Vrednost investicije je oko 10 miliona dinara i u potpunosti je isfininsirana iz budžeta grada Subotice. U saradnji sa društveno odgovornim Kompanijama pre svega sa NIS-om u narednom periodu neki od ovih trena će biti prekriveni tartan podlogom. Naglasio bih da smo obnovu u brzom roku uradili zajedničkim radom i zalaganjem javnih preduzeća Urbanizam i upravljanje putevima te Čistoći i zelenilo koji su bez pogovorno izvršavali sve zadatke da nadoknadimo ono vreme koje su nam loši vremenski uslovi oduzeli. Bio sam malo skeptik oko roka, ali saradnjom svih uspeli smo na vreme da obavimo ovaj posao i ovom prilikom im se zahvaljujem.

Gradonačelnik je ovo prilikom najavio dalje ulaganje u sportsku infrastrukturu - Sprovođenje javne nebavke je u toku i očekujemo da će sredinom jula ili početkom avgusta početi radovi na Gradskom stadionu. Nadam se da ćemo i u budućnosti poraditi na rekonstrukciji stadiona ili nekog drugog objekta. Mislim da smo u protekle dve godine puno uradili na poboljšanju sportske infrastrukture, sve što smo obećali smo do sada i i spunili. Ono što mi kao Grad nismo u mogućnosti da rešimo je ovaj fudbalski teren na Paliću nad kojim nismo mi vlasnici, ali ćemo sigurno u budućnosti naterati te neodgovorne vlasnike da srede i dovedu stadion u normalno stanje.

1031_2.jpg

1031_3.jpg

1031_4.jpg

 

 

  Share on Facebook