23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Aktuelnosti

20.07.2024.

Sportski savez Subotice je u petak 19. jula u prostorijama Fondacije "Danilo Kiš" organizovao otvorenu tribinu u okviru najave Olimpijskih igara koje će će zvanično otvoriti 26. ...17.07.2024.

Sportski savez grada Subotice organizuje program „Olimpijski dan u Subotici“ kroz koji ćemo najaviti predstojeće Olimpijske igre u Parizu i razgovarati o značaju velikog sportskog takmičenja koje svake četiri godine okupi najbolje svetske sportiste.

Obeležićemo i 100 godina od nastupa Subotičana na OI, od Pariza 1924. ...13.07.2024.

Teniseri Spartaka ekipni su prvaci Srbije, pošto su u finalu pobedili Crvenu Zvezdu sa 4:3. Subotičani su tako uspeli da odbrane titulu koju su osvojili i prošle godine. 

Finalni turnir Prvenstva Srbije održan je u Subotici na terenima u Dudovoj šumi u organizaciji TK Spartak a uz veliku podršku Lokalne samouprave i Sportskog saveza Subotice. ...02.07.2024.

Sportski savez Subotice napravio je dogovor sa Subotičkim polumaratonom i sa velikim zadovoljstvom pozivamo sve naše članove da učestvuju na 7. Subotičkom polumaratonu koji će se održati 25.08.2024 godine.

Saradnja Sportskog udruženja Horizont i Sportskog Saveza Subotice obogaćena je ponudom koja se odnosi na sve školske ustanove, sportske klubove i sportska udruženja na teritoriji Subotice i to u godini kada je naš grad evropska prestonica sportaZajednička nam je želja da što više sportista iz Subotice učestvuje na međunarodnom sportskom događaju koji se dešava u našem gradu i koji je prepoznat u celom regionu. ...30.06.2024.

Teniski klub Spartak je uz podršku Sportskog saveza Subotice organizovao Ligu veterana na terenima u Dudovoj šumi. Učestvovalo je čak 64 tenisera koji su se tokom tri meseca takmičili. 

U petak 28. ...30.06.2024.

Peti Memorijalni humanitarni turnir "Boris Popović - Pop" koji je održan na terenima SC Prvomajska, osvojila je ekipa Tvrđava kula čijem kapitenu je veliki prelazni pehar Sportskog saveza Subotice predala Nataša Aleksić, član gradskog veća. Turnir je organizovao KMF Spartak GP uz poodršku Sportskog saveza Subotice i Lokalne samouprave. 

Finalni meč je bio je izuzetno interesantan. ...21.06.2024.

Subotički sport može da se pohvali novom medaljom sa evrospkoh prvenstava i to onom najsjajnijom. Andrej Barna odličnom formom pokazuje svoje kvalitete na Evropskom prvenstvu koje se održava u Beogradu. Nakon bronzane medalje koju je osvojio u trci na 100 metara slobobodnim stilom Andrej je danas stigao i do najsjajnije, zlatne medalje u trci štafeta 4x100 metara.

U štafeti Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na 4x100 metara plivali su Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna. ...19.06.2024.

Subotički plivač, član Plivačkog kluba Spartak, Andrej Barna osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Beogradu.  

Barna je do nove medalje u trci na 100 metara slobodnim stilom došao oborivši svoj lični i ujedno nacionalni rekord sa vremenom 47,66 sekundi. ...19.06.2024.

U subotu 22. juna počinje 5. ...16.06.2024.

Sportski savez Subotice rado se priključio humanoj akciji "Porodična karika humanosti" koju je uspešno organizovala neformalna grupa "Naše malo nekome je sve".  

Akcija "Porodična karika humanosti" organozovana je oko Hale sportova u nedelju 16. ...11.06.2024.

Sportski savez Subotice uz podršku Grada tokom letnjih meseci, za vreme školskog raspusta, organizuje veliki broj besplatnih treninga i promocija sportskih grana a sve u cilju promocije Subotice evrospkog grada sporta za 2024 godinu.  

Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport zahvalila se klubovim na pomoći oko organizacije ove akcije koja za cilj ima promociju sporta i zdravog načina života - "Kada nas je posetila komisija za dodelu zvanja Evropski grad sporta videli smo koliko je važno da se deci približi sport i omogući im da se bave sa njime. ...07.06.2024.

Na Gradskom Trgu ispred Narodnog pozorišta u četrvtak 6. juna održana je promocija sportske grane dizanje tegova koji su sugrađanima prikazali članovi Kluba dizača tegova Spartak. ...04.06.2024.

U četvrtak, 6. juna, u periodu od 10 do 13 časova na Trgu slobode kod Narodnog pozorišta biće održana promocija subotičkog dizanja tegova.

Ova promocija se održava na predlog Sportskog saveza Subotice a uz pokroviteljstvo Evropska federacija za dizanje tegova (EWF), koje će organizovati KDT Spartak. ...02.06.2024.

Nova evropska medalja stigla je u Suboticu. Sergej Čipak, član Veslačkog kluba Palić i Milan Stevanović iz VK Crvena Zvezda u dresu reprezentacije Srbije osvojili su bronzanu medalju u "dvojcu" na juniorskom Prvenstvu Evrope u veslanju koje je održano u Krušvicama u Poljskoj proteklog vikenda. 

Sergej i Milan su odveslali odličnu trku, za manje od sekunde izmakla im je srebrna medalja pošto je od njih za 59 stotinki bila bolja posada Grčke Konstantinos Karagiannis i Dimitrios Koutras (6:59.04). ...01.06.2024.

Sportski savez Srbije je petak 31. maja u domu Narodne skupštine u Beogradu održao redovnu sednicu Skupštine na kojoj su dodeljene prestižne “Majske nagrade”, najvažnije sportske nagrade u Srbiji. ...28.05.2024.

Gradsko prvenstvo "Liga malih šampiona", namenjena za decu predškolskog uzrasta održano je u utorak 28. maja u sali Tehničke škole Ivan Sarić.

"Ligu malih šampiona" u našem gradu organizuje Sportski savez grada Subotice u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i PU "Naša Radost". ...24.05.2024.

Atletski klub Spartak je nakon više od trideset godina dobio nove atletske rekvizite i opremu zahvaljujujći Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i gradu Subotici.  

Oprema renomiranog francuskog propizvođača je vredna tri miliona dinara. ...22.05.2024.

U subotu 25. maja Subotica će biti u znaku odbojke. ...20.05.2024.

Sportski savez Subotice u nedelju 19. maja na terenima Kutens u Dudovoj šumi uz veliku podršku Lokalne samouprave organizovao humanitarni "Dečiji sportski dan za Mirjanu". ...19.05.2024.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici raspisao je Konkurs za upis kandidata na programe stručnog osposobljavanja u oblasti sporta III i IV nivoa, u okviru zanimanja trener u sportu, Sportski operativni trener (III nivo) i Sportski učitelj (IV NIVO)

Programi stručnog osposobljavanja traju 360 časova. IV nivo osposobljavanja je vezan za rad sa decom (lica mlađa od 16 godina). ...17.05.2024.

Poštovani sportski prijatelji,

pozivamo vas da učestvujete u programu Sportskog saveza Subotice, humanitarni „Dečiji sportski dan za Mirjanu“. U nedelju, 19. ...12.05.2024.

Akcija "Liga malih šampiona" koju realizujemo u saradnji sa Sportskim savezom Srbije ulazi u završnu fazu. Radi se o projektu u kojem su obuhvaćeni najmlađi sugrađani uzrasta 5 i 6 godina, koji se pod nadzorom trenera takmiče u svojim obdaniuštima.

U saradnji sa Predškolskom ustanovom "Naša Radostr" u proteklih mesec dana obišli smo dvadeset njihovih objekata na teritoriji grada Subotice gde smo organizovali takmičenja za mališane. ...10.05.2024.

U okviru promocije Subotice Evropskog grada sporta za 2024. godinu u Sportskom savezu Srbije organizovan je sastanak kod generalnog sekretara Gorana Marinkovića na kojem su grad Suboticu predstavljali članica veća zadužena za sport Nataša Aleksić i sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković

Predstavljeni su kriterijumi po kojem je Subotica posle Zrenjanina jedina u Srbiji dobila ovo zvanje od ACES Europe. ...06.05.2024.

Mirko Antelj dugogodišnji sportski radnik koji je ceo svoj život posvetio boksu preminuo je u 74 godini života.

Mirko rođen 1950. ...01.05.2024.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić u Zelenoj sali Gradske kuće, sa svojim saradnicima, organizovao je prijem za Kristinu Nađ Vargu, evropsku vicešampionku u boksu. Prijemu je prisustvovao i njen trener Saša Grdeljević kao i najperspektivnije mlade bokserke iz kluba “Ultimate fighter Spartak”, Melinda Utaši i Anja Salata.

1475_2.jpg

Gradonačelnik Stevan Bakić je, tom prilikom, izjavio da je grad Suboticu kroz istoriju svoga postojanja dosta puta menjala svoj naziv, ali jedno ime Subotica nikada nije menjala a to je - grad sporta. “Pored tog epiteta ponosni smo što nikada nismo pravili nikakve podele u oblasti sporta, jer nema bitnijih ili manje bitnih sportova, ne postoje podele na muški i ženski sport niti mlađe ili seniorske kategorije. ...27.04.2024.

Trenere i takmičare Karate kluba „Spartak Enpi“ u plavoj Sali Gradske kuće ugostio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa svojim saradnicima.

Povod je bio još jedan uspešan nastup subotičkih karatista na velikom takmičenju, nastup na Evropskom prvenstvu i Evropskom Kupu u okviru Evropske Šotokan karate doo organizacije Ujedinjenih nacija koje je održano u Mađarskom gradu Debrecenu od 12. ...21.04.2024.

Ekipa Sportskog saveza Subotice tradicionalno predstavljala Suboticu na Memorijalnom turniru "Igrajmo za 16" koji se organizuje u čast postradalim radnicima RTS od NATO bombardovanja tokom agresije na našu zemlju.   

Na turniru učestvuju ekipe iz osam gradova koje su podeljene u dve grupe. ...18.04.2024.

Na Radničkom univerzitetu održana je stručna tribinu na temu prevencije bolesti zavisnosti od igara na sreću „Zdrave granice – zdrava igra“ u organizaciji udruženja AGOS.

Tribina je bila namenjena stručnoj javnosti sa temom prevencije bolesti zavisnosti od igara na sreću koja je od velikog značaja za društvo u celini. ...12.04.2024.

Nastavljena je akcija testiranja talentovanih subotičkih sportista koje u sklopu aktivnosti Subotica - Evropski grad sportova za 2024 godinu Sportski savez grada Subotice organizuje.

Za talentovane sportiste koje su prijavili njihovi klubovi organizovali smo besplatno testiranje kako bi klubovi imali veći i bolji uvid u razvoj svojih sportista. ...11.04.2024.

U zajedničkoj akciji i saradnji sa Sportskim savezom Srbije i u cilju promocije Subotice Evropskog grada sporta za 2024 godinu Sportski savez Subotice je pokrenuo akciju Ligu malih šampiona, takmičenje za subotičke predškolce.  

U sklopu akcije u 18 gradskih objekata "Naše Radosti" organizovaćemo takmičenja za subotičke mališane. Predškolci i deca iz starije uzrasne grupe takmičiće se u dve discipline: „Budi brz i spretan“ i „Trci na 20.000 santimetara“. ...19.03.2024.

U subotu 16. marta u sali Tehničke škole Ivan Sarić obavljeno je testiranje prve grupe talentovanih subotičkih sportista koje su klubovi prijavili. ...11.03.2024.

Mateja Borojović džudista Spartaka nastavio je da niže uspehe i u juniorskoj konkurenciji. Iako je nastupio tek na svom drugom takmičenju Mateja je osvojio bronzanu medalju na Euro Kupu koji je održan u Podgorici proteklog vikenda, 9. ...11.03.2024.

Trećim finalnim danom koji je održan u nedelju 10. marta u balonu Kutesn u Dudovoj šumi završena je sezona 2023/24 Mini Maksi lige Subotice koja se odvijala u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Poslednjeg finalnog dana takmičile su se generacije 2013 i 2016 godišta. ...10.03.2024.

U subotu 9. marta u balonu Kutens u Dudovoj šumi odigran je drugi finalni dan Mini Maksi lige Subotice za generacije 2014 i 2015 godišta u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Nakon tri meseca revijalnog dela mladi fudbaleri Lige odigrali su finalni dan nakon kojeg su poznati pobednici koji će predstavljati Mini Maksi Ligu Subotice na Regionalnom i državnom prvenstvu. ...06.03.2024.

Predstojećeg vikenda 9. i 10. ...03.03.2024.

U subotu 2. marta u balonu Kutens u Dudovoj šumi odigran je finalni dan Mini Maksi like Subotice u generaciji 2012 godišta. ...02.03.2024.

Sportski savez Subotice uz podršku Resora za sport i omladinu grada Subotice i ove godine nastavlja sa akcijom besplatne škole plivanja.  

Cilj akcije je da mladi subotičani nauče da plivaju, savladaju osnovne tehnike i upoznaju se sa plivanjem kao sportom. Besplatne škole plivanja odvijale su se cele prošle godine i kroz njih je preko 400 osnovaca drugih razreda naučilo da pliva. ...01.03.2024.

Sportski savez Subotice se ove godine priključuje akciji "Liga malih šampiona" koju je pokrenuo Sportski savez Srbije. Radi se o akciji u kojoj su uključena predškolska deca i njihovo bavljenje sportom kroz takmičenje u savlađivanju zadatog poligona. 

U cilju uspešne organizacije projekta u Beogradu je u četvrtak 29. ...27.02.2024.

U subotu 2. marta počinje odlučujući finalni turnir za tri generacije Mini Maksi lige Subotice. ...24.02.2024.

Utakmicama devetog kola završen je revijlani deo Mini maksi lige Subotice koji se održava u balonu Kutens u Dudovoj šumi u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice.   

U devetom kolu odigrano je 17 utakmica na dva terena i sada mladim fudbalerima predstoji borba za bodove da se dobiju prvaci Lige u svim starosnim kategorijama koji će predstavljati Ligu Subotice na Regionalnom i državnom takmičenju Mini Maksi lige. ...23.02.2024.

Svečano uručenje nagrada u akciji Medalja Lajoša Vermeša koju se već osamnaest godina promovišu najbolji sportisti Subotice održano je u Svečanoj sali Otvorenog univerziteta u Subotici 

Akcija živi već osamnaest godina, počela je u nekadašnjem nedeljniku „Subotičke“, dok se danas realizuje uz medijskog partnera nedeljnik „Nove Subotičke novine“. Proglašenje se obavlja u apsolutnoj kategoriji, a izbor najboljih vrši tridesetočlani žiri sastavljen od sportskih radnika i novinara koji svoj sud o rezultatima sportista i klubova daju javno.

Ova godina je Olimpijska godina, a prve moderne Olimpijske igre počele su 6. ...15.02.2024.

Andrej Barna takmičar Plivačkog kluba Spartak osvojio je šesto mesto u finalu trke na 100 metara slobodno na Svetskom prvenstvu koje se održava u Dohi.

Barna je trku završio u vremenu 48,02 sekunde. ...14.02.2024.

Najmasovnije sportsko društvo u Srbiji, SDŽ "Jovan Mikić Spartak" svečano je proglasilo najbolje sportiste i sportske radnike za 2023 godinu u tradicionalnom izboru koji se održao po osmi put.  Svečana dodela organizovana je u Trofejenoj sali Sportskog saveza grada Subotice uz prisustvo predstavnika Skupštine Sportskog društva. ...11.02.2024.

Redovan sastanak direktora Mini Maksi liga Region "Vojvodina" održan je u petak 9. februara u Novom Sadu u Hali "GDM", koji je vodio direktor MMFL Srbije, Marijan Menićanin. 

Mini Maksi ligu Subotice predstavljao je Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice. ...11.02.2024.

Proteklog vikenda u balonu Kutens u Dudovoj šumi održan je osmi dan Mini Maksi lige Subotice za mlade fudbalere od 2012. do 2016 godišta.  

Na programu je bilo 18 utakmica koje su bile revijalne. Liga je još uvek u revijalnoj fazi a tek nakon završenih devet vikenda održaće se takmičarski deo nakon kojeg će biti poznati pobednici po generacijama koji će predstavljati Lgu Subotice na regionalnom i Republičkom takmičenju. ...06.02.2024.

U sklopu aktivnosti Subotica - Evropski grad sportova za 2024 godinu Sportski savez grada Subotice organizuje besplatno testiranje perspektvinh mladih subotičkih sportista od 14 do 16 godina.  

Ovo je prva ovakva akcija u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice kojom se deca – perspektivni sportisti podvrgavaju stručnom pregledu, antropomotoričkom testiranju koje će obaviti sportska laboratorija STLab. ...05.02.2024.

Proteklog vikenda u balonu Kutens u Dudovoj šumi održan je sedmi dan Mini Maksi liga Subotice za mlade fudbalere od 2012. do 2016 godišta koji se održava u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza grada Subotice.   

Ponovo je na programu bilo 18 utakmica koje su bile revijalne. Liga je još uvek u revijalnoj fazi a tek nakon završenih devet vikenda održaće se takmičarski deo nakon kojeg će biti poznati pobednici po generacijama koji će predstavljati Lgu Subotice na regionalnom i Republičkom takmičenju. 

Utakmice se mogu pratiti na Youtube kanalu balona Kutens što je novina od ove godine. Turnir se nastavlja u subotu 10. ...28.01.2024.

Šesti dan Mini Maksi liga Subotice za mlade fudbalere od 2012. do 2016 godišta održan je u subotu 27. ...27.01.2024.

Sportski savez Subotice podržao je osmi po redu Svetosavkski turnir u stonom tenisu koji je održan je petak 26. januara u organizaciji Politehničke škole. ...25.01.2024.

U utorak 23. januara u kancelariji sekretara Sportskog saveza grada Subotice Dejana Vukovića održan je radni sastanak sa delegacijom Saveza Srbije za dizanje tegova koje su predstavljali predsednik UO Milan Mihajlović i član upravnog odbora Ervin Rožnjik.

Teme sastanka je bila promocija dizanja tegova u Subotici u okviru aktivnosti obeležavanja Subotice - Evropskog grada sporta za 2024 godinu. ...