23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Učestvovali na međunarodnom sajmu
05.06.2018.

Sportski savez grada Subotice predstavio se na 12. Međunarodnom regionalnom sajmu "Subotički sajam" koji je održan u prijatnom ambijentu klimatizovane hale sportova u Subotici.  

Subotičanima se pored našeg saveza predstavilo 30 štandova sa 182 izlagača iz Srbije, Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Republike Srpske i Crne Gore. Sajam je zvanično otvorio gradonačelnik Bogdan Laban koji je istakao da je njegov kabinet tokom protekle dve godine realizovao sve što je najavljeno. Subotica se od 2016. godine nalazi u spoljnotrgovinskom suficitu od sedam do 10 odsto, što se prvi put dešava od kraja osamdesetih godina prošlog veka. U Slobodnoj zoni i Privrednoj zoni "Mali Bajmok", gde je trenutno radno angažovano oko 6.000 radnika, broj zaposlenih je u stalnom porastu. U velikoj meri se radi i na poboljšanju turizma i sportskoj infrastrukturi.  Sređuju se staze uz obalu jezera Palić i u Velikom parku. Do kraja 2018. godine taj prostor će dobiti potpuno drugačiji izgled. Objekti Velika terasa i Letnja pozornica dodatno se uređuju od prošle godine. U infrastrukturno opremenje Palića tokom 2017. godine uloženo je 118,5 miliona dinara. Za investicione projekte koji su već u fazi realizacije, u 2018. godini predviđena su ulaganja u iznosu od 88 miliona dinara. Prioritet za investiranje u razvoj Palića ima privatni sektor. U toku su razgovori sa potencijalnim investitorima zainteresovanim za ulaganje u izgradnju hotela sa pripadajućim velnes i spa centrom. 

Sportski savez Subotice se predstavio sa uspesima svojih članica na koji može biti izuzetno ponosan. Ove godine pored činjenice da se sedam subotičkih ekipa takmiči u najelitnijem rangu takmičenja čak četiri je izborio plasman u Evropska takmičenja. Prvi su to odradili rvači Spartaka osvojivši 23 ekipnu titulu, zatim odbojkšai Spartaka koji su bili hit ovogodišnjeg prtvenstva zauzevši treće mesto i time izborili učešće u Evropskom takmičenju. Plasman na Evrospku scenu ostvarili su i fuudbaleri Spartaka koji će se nakon osam godina ponovi naći u kvalifikacijama za Ligu Evrope dok će fudbalerke Spartaka Suboticu predtavljati u kvalifikacijama za Ligu šampiona pošto su osvojili osmu uzastopnu titulu prvaka države. 

1036_1.jpg

1036_2.jpg

 


  Share on Facebook