18.04.2024. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Đula Mešter u poseti Sportskom savezu
27.07.2018.

Proslavljeni subotički sportista osvajač dve Olimpijske medalje u odbojci, Đula Mešter na poziv v.d generalnog sekretara Dejana Vukovića posetio je prostorije Sportskog Saveza Subotice. 

Sportski savez poziva istaknute sportiste Grada da se upoznaju sa radom Saveza, ali i da svojim potpisom na fotografijama upotpune "zid slavnih" sportista Subotice. Ova stalna izložba fotografija treba da služi kao podsetnik na uspešne subotičane, ali i da bude podstrek i inspiracija za mlade sportiste. Đula Mešter osvajač je dve olimpijske medalje sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije, bronzane iz Atlatne 1996. godine i  zlatne sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine. Pored toga osvojio je srebrnu na Svetskom prvenstvu u Japanu 1998. i zlatnu na Prvenstva Evrope 2001. godine u Češkoj. 

Prilikom posete Đula Mešter je istakao zadovoljstvo prijemom u Savezu – Zadovoljstvo je biti u prostorijama Sportskog saveza Subotice i setiti se nekih momenata koje sam doživeo u karijeri. Nadam se da ću biti i insipiracija mlade sportiste da naprave nešto u svojim karijerama. I danas sam ponosan kada vidim svoju sliku na zidu, pored ostalih velikana subotičkog sporta, jer vidim da sam nešto postigao u životu i da mogu da se upoređujem sa takvim veličinama kakve subotički sport poznaje. 

Nakon uspešne igračke karijere Mešter je ostao u odbojci a trenutno je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije – Do 2009. godine sam uspešno igrao u inostranstvu i posle toga završio karijeru. Pomagao sam malo u Ženskom odbojkaškom klubu Spartak, na treninzima, da, pre svega, kroz razgovore utičem na devojke, kako se stvara vrhunski igrač, kroz mentalni proces.

- Bila mi je velika čast kada me je predsednik Gajić pozvao. Nekao se zatvorio krug sportske karijere, sada je na meni da dam svoj doprinos i na ovom polju. Moj resor je odbojka na pesku, situacija tu teža nego u odbojci u sali. Trudićemo se da napravimo odbojkaški centar, teren za trening koji bi mogao da se koristi tokom zimskih meseci. Tu bi sigurno mogli da postavimo nove standarde i privučemo igrače. Najveći problem mladih igrača jeste finansijske prirode. Dok čovek dođe na vrhunski nivo, mora mnogo da se uloži, može se uporediti ovaj sport sa tenisom. Velika je konkurencija na svetu, ovo je sport u zamahu - istakao je Đula Mešter. 

1048_3.jpg

Dejan Vuković, v.d. generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice je istakao da je bila velika čast ugostiti Đulu Meštera, ali i sve ostale velikane subotičkog sporta u ovim prostorijama – U poslednjih godinu i po dana radimo akciju kroz koju se sećamo svih sportista koji su doprineli da se za Suboticu čuje u Srbiji, ali i šire. Sportisti su ti koji doprinose jačanju poznate izjave da je Subotica, „grad sportova”. Bila nam je čast ugostiti Đulu Meštera, za sada jedinog Subotičanina sa dve olimpijske medalje. Trudićemo se da nastavimo saradnju sa sportistima, da ovo bude pravi dom za sportiste u Subotici. Najzaslužniji će imati čast da budu na „zidu slavnih”, među velikanima našeg sporta

1048_2.jpg 1048_4.jpg

1048_1.jpg

  Share on Facebook