23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najavljen memorijalni turnir Stevan ćele Vilotić
05.09.2018.

Subotica će, u periodu od 6. do 10. septembra, biti domaćin tradicionalnog Memorijalnog turnira u fudbalu „Stevan Vilotić Ćele“, na kojem će učestvovati reprezentacije Mađarske, Crne Gore, Izraela i Srbije.

Turnir koji će se održati na terenimama u Subotici, Kuli i Senti je u organizaciji FSS a uz suorganitaciju Sportskog saveza grada Subotice. Dejan Vuković, vd generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice najvio je dešavanja vezana za sam turnir – Zbog radova na Gradskom stadionu u Subotici, ove godine utakmice se igraju na terenu FK Bačka 1901, ali i u Kuli i Senti. Zahvalni smo i klubovima FK radnički 1905 (Bajmok), FK Vinogradar (Hajdukovo) i FK Bačka koji nam ustupaju terene za trening pošto će u okviru turnira biti održanoi preko davdeset treninga. Turnir je nastao uz veliko angažovanje i entuzijazam sportskog novinara Ivice Kajdočija, koji nije dozvolio da se zaboravi veliki doprinos čika Ćeletana na razvoj jedne od najpoznatijih fudbalskih generacija nekadašnje Jugoslavije.

Dušan Gelić, tim menadžer reprezentacije Srbije, zahvalio se Subotici u ime Fudbalskog saveza Subotice, na saradnji koja je omogućila kontinuitet od 25 godina godina. – Savez želi da sačuva lik i delo ljudi koji su na bilo koji način pomogli da se fudbal na ovim prostorima održi i razvija, te da pokažemo da je FSS jedna odgovorna organizacija koja brine o svojim ljudima. Želimo i da poručimo mladima da se bave fudbalom, jer to nije slučajno „najvažnija sporedna stvar na svetu“. Ljudski život je kratak, ali dela su večna, pa je zato i važno održati ovakve tradicije. Drugi aspekt je sportski, pokušali smo da napravimo format turnira da naša selekcija ima dobru probu pred kvalifikacioni turnir u Irskoj, te da stekne značajno iskustvo. Ovo je postao jedan eminentan turnir i svake godine imamo veliki broj zahteva kvalitetnih selekcija da igraju u Subotici.

Selekcija Srbije ove godine predvodi selektor Nenad Sakić koji je već imao uspeha na turniru, pošto je u tandemu sa Dejanom Govedaricom 2011 godine došao do pobedničkog pehara. – Tu smo da pokušamo da osvojimo turnir. Ovo će biti praktično prvo okupljanje ove selekcije od kako sam ih preuzeo, još uvek upoznajemo momke, ali će ovo svakako biti značajno pred prvi krug kvalifikacija. Imaćemo svi zajedno takmičarsko iskustvo, jer nas u kvalifikacijama u novembru čekaju isti uslovi. Imamo talentovanu generaciju, sastavljenu od dobrih momaka i siguran sam da ćemo naredne godine nastupati na Prvenstvu Evrope, što je i cilj ovog projekta.

1058_1.jpg

Reprezentativac Srbije, Dušan Vlahović igrao je već na turniru u čast čika Ćeletu i to pre dve godine kada je Srbija takođe osvojila ovaj turnir. – Pred nama je period koji ćemo koristiti za uigravanje i fokusiranje na naš cilj, plasman na Prvenstvo Evrope. Zadovoljstvo mi je i čast što sam pozvan u reprezentaciju, tako je kod svih igrača, i daćemo maksimum da ispunimo očekivanja stručnog štaba i borićemo se da osvojimo turnir.

Po ustaljnoj tradiciji za vreme turnira organizatori će štampati dnevne biltene koji će se deliti na terenima gde se odigravaju utakmice a u njima će se nalaziti sve bitne informacije vezane za sam turnir, izveštaji sa utakmica, izjave selektora i igrača, najave mečeva i ostale servisne informacije o gradu i turniru. Podršku biltenu pružiće Auto-kuća „Tasić“ iz Subotice koja je za vreme turnira pripremila specijalan popust za kupovinu novog Pasata koji će i zvanično biti službeni automobil turnira. Za više informacija oko kupovine pasata koji je na specijalnom popustu ili nekog od široke lepeze Folksvagenovih vozila zainteresovani mogu dobiti u AK tasić ili na telefon: 024 4150500

Satnica turnira:

Prvo kolo, 6. septembar:

  • Srbija – Mađarska (FK Bačka 1901, 17 sati), 
  • Crna Gora – Izrael (M. Sredanović Kula, 17 sati). 

Drugo kolo, 8. septembar:

  • Srbija – Crna Gora (M. Sredanović Kula, 17 sati), 
  • Izrael – Mađarska (Senta, 17 sati). Treće kolo, 

10. septembar:

  • Mađarska – Crna Gora (Senta, 15 sati), 
  • Srbija – Izrael (FK Bačka 1901, 16,30 sati). 

10. septembar, ceremonija zatvaranja i dodela nagrada FK Bačka 1901 u 18:15.

  Share on Facebook