23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Izabran generalni sekretar Sportskog saveza
04.12.2018.

U ponedeljak 3. decembra održana je prva vanredna sednica Skupštine Sportskog saveza, na kojoj je od 39 članova Skupštine prisustvovala 32 člana.

Pored usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, na dnevnom redu je bio i izbor generalnog sekretara Sportskog saveza Grada Subotice. Na predlog predsednika Saveza Sretena Damnjanovića za kandidata je predložen Dejan Vuković, istaknuti sportski radnik, koji je u poslednjih šest meseci bio vršilac dužnosti generalnog sekretara, a jednoglasnom odlukom Skupštine je i imenovan na tu poziciju za naredni četvorogodišnji mandat.

Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, je u okviru svog izlaganja u okviru treće tačke dnevnog reda, izvestio prisutne predstavnike sportskih klubova, o rezultatima prte svega u obnovi sportske infrastrukture i u kratkim crtama naveo planove za dalji period, ističući pri tome znatno poboljšanje, kako u pogledu uslova rada sportista – izgradnjom, odnosno renoviranjem sportskih objekata, tako i boljom finansijskom podrškom.

Usvojen je i zaključak kojim se pokreće inicijativa za izradu nove strategije o sportu - Programa razvoja sporta na teritoriji grada Subotica za period 2019 – 2023 godinu i koja se dostavlja Gradskom veću za sport i omladinu radi daljeg postupanja.

1070_1.jpg

  Share on Facebook