23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Kuća Zdravlja i Opština Senta finalisti Novogodišnjeg turnira
06.01.2019.

Nakon odigranih polufinalnih utakmica poznati su finalisti 46. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu.  Šansu da se bore za pobednički ček izborili su ekipe Kuća Zdravlja i Opština Senta. 

U prvom polufinalu ekipa Kuća Zdravlja je opravdala ulogu favorita i došla do očekivane pobede. Svoje prilike imala je i ekjipa Prologisa koja je bolje otvorila utaikmicu, odličnu šansu za vodstvo propustio je Davor Štefanek, do sada najbolji strelac turnira, a malo kasnije i Anđić Marko. Kako je meč odmicao Kuća Zdravlja je preuzela terensku inicijativu a do vodstva su došli golom ukrajinca Sorokina u 10 minutu. Do kraja poluvremena Stanojević je postigao još dva gola pa se na odmor otišlo sa prednošću Kuće Zdravlja od 3:0. U nastavlu susreta Prologis je pokušao da smanji prednost protivnika, ali Kuća Zdravlja je kontrolisala utakmicu i rezultat. U finišu meča postigli su još dva gola za prolaz u finale. 

Drugo polufinale donelo je puno više uzbuđenja i rezultatsku neizvesnost do samoga kraja. Ekipa Opština Senta uspela je da napravi još jedno iznenađenje i u dramatičnom meču zaustavi jednu od najboljih subotičkih ekipa, Šeki Enterijeri Real Impeks. Poveo je Šeki Enterijer u 14. minutu odličnim golom Desnice, koji se ubacio pred protuivnički gol i glavom savladao golmana Sente. Uporni fudbaleri Opštine Sente poravnali su rezultat u istoj minuti, Arežina je iskoristio brzu akciju svoje ekipe i loptu sproveo u mrežu za 1:1. Igrači Šeki enterijer Real Impeksa su pokušavali izrađenim akcijama da savladaju protivnički gol dok su protivnici koristili i najmanju nesmotrenost brzim kontranapadima. To im se isplatilo u 37. minutu kada je brzu akciju Živković pretvorio u vodstvo od 2:1 uz veliki aplauz subotičke publike. U finišu meča Šeki Enterijeri su igrali bez golmana kako bi došli bar do poravnanja rezultata, međutim umesto toga sevnula je nova kontra za konačnih 3:1 u korist Opštine Senta

Finalni dan na  programu je u subotu 12. januara. Program počinje u 16 časova završnim utakmicama Dečijeg turnira. U 17: 30 igraće se utakmica za treće mesto a veliko finale je na programu od 19 časova.  

Satnica za 12. januar. 

  • 16:00 utakmica za treće mesto 2008 godište
  • 16:30 utakmica za treće mesto 2010 godište
  • 17:00 finale 2008 godište
  • 17:30 utakmica za 3. mesto - Šeki Enterijeri Real Impeks : Prologis
  • 18:30 finale 2010 godište
  • 19:00 finale - Kuća Zdravlja : Oština Senta
1081_2.jpg
Kuća Zdravlja

1081_3.jpg
Opština Senta

  Share on Facebook