18.04.2024. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Dodeljene medalje Lajoš Vermeš najboljim sportistima Subotice
14.03.2022.

Šesnaesti put dodeljena su priznanja sportistima u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša“. Radi se o tradicionalnom izboru koji čuva sećanje na Lajoša Vermeša pravog vizionara, sportistu, trenera, organizatora, pa i mecenu sporta.

1276_1.jpg

Najbolji sportista po u okviruakcije je Andrej Barna, rekorder Srbije u plivanju, drugo mesto pripalo je rvaču Sebastianu Nađu a treće Tijani Filipović najboljoj fudbalerki Srbije i ŽFK Spartak. Najvrednija priznanja, Vermešove medalje, uručio ih je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine Subotice, koji je tom prilikom čestitao nagrađenima, setio se i Mihalja Vermeša, unuka Lajoša Vermeša, koji je preminuo prošle godine, te je i istakao kako je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za obnovu „Sovine kule“.

1276_4.jpg

Priznanje za najbolji klub otišlo je u vitrine Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Priznanje Bojanu Arsiću, direktoru Golubica u pratnji prvotimki Spartaka, uručila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu. Ona je tom prilikom poručila da i danas svi koji su u sportu idu putevima koje je za nove generacije ostavio upravo Lajoš Vermeš.

Medalja za podvig godine čuva sećanje na malog-velikog šampiona Luku Andrašića, a njegov otac Slobodan je to priznanje ove godine uručio Stefanu Kostadinoviću, prvotimcu Stonoteniskog kluba Spartak Infostud.

Plaketama su nagrađeni sportisti koji su, nakon javnog glasanja tridesetočlanog žirija, ostvarili plasman od četvrtog do desetog mesta. Četvrti je bio Stefan Kostadinović, peta Nina Šabić, šesti Tamaš Kajdoči, sedmi Veljko Gligorić i Maksim Puškar, osmi Nenad Pavković, deveti Nemanja Jungić i Nenad Zakić, a deseta Elena Baić.

Po prvi put je uručeno i memorijalno priznanje koje će nositi ime po Mihalju Vermešu, a koje se dodeljuje za vredne jubileje. Za jubilej od 100 godina postojanja priznanje je primio Miodrag Zagorac, predsednik Konjičkog kluba Bačka. Plakete je uručio Nikola Stantić, sportski novinar i organizator akcije, koji je, na kraju svečane ceremonije, uručio i veliku prelaznu medalju Robertu Barni, ocu prvoplasiranog Andreja Barne koji se trenutno nalazi u Americi.

Iza akcije „Medalja Lajoša Vermeša“ stoji Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860“, uz podršku lokalne samouprave, Sportskog saveza Subotice i Srbije, prijatelja i donatora, te „Nove Subotičke novine“ kao medijski partner.

1276_2.jpg 1276_3.jpg

1276_5.jpg


  Share on Facebook