24.06.2024. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najava Malog sajma sporta u Subotici
15.03.2022.

Subotica će  u četvrtak, 17. marta biti domaćin Malog sajma sporta koji će se održati na Trgu Slobode oko Gradske kuće u periodu od 11:00 do 15:00 časova. Reč je o manifestaciji koju organizuje Sportski savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta već deset godina, a uz podršku Sportskog saveza Subotice i treći put u našem gradu.

Glavni cilj je da se promoviše sportska ponudu grada i da na taj način privuče što više dece da se bave sportom. Tako će u Subotici svoj rad prikazati više od trideset klubova sa preko 300 članova, a očekuje se i dolazak dece iz šest subotičkih osnovnih škola koja će obići Mali sajam sporta.

Takođe, u okviru Malog sajma sporta se organizuje i edukacija sportskih stručnjaka i sportista uz prigodna predavanja. Prva aktvinost je u 9:45, u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, kroz predavanje za trenere „Aktivnija Srbija“. Sledi predavanje Milice Vukašinović Vesić iz ADAS-a „Osnove borbe protiv dopinga u sportu“ u 10:30, u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici. Za 11:30 planiran je sastanak u zelenoj sali Gradske kuće, gde će gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić i članica resora za sport i omladinu Nataša Aleksić primiti delegaciju Sportskog saveza Srbije kojiu će činiti predsednik Saveza Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, potpredsednik SSS Damir Mikec i pomoćnica ministra za omladinu Snežana Žugić.

U 11:30 počinje prezentacija projekta „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“, na centralnom gradskom trgu gde će biti postavljena bina. Vežbaće deca iz predškolskih ustanova sa trenerima Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje.

Svečano otvaranje Malog sajma sporta zakazano je za 12 sati, uz obraćanje zvaničnika, a potom će Davor Štefanek i Damir Mikec govoriti sa decom na temu „Kako se postaje šampion“.

Nakon toga sledi obilazak mini terena na kojima će sportski klubovi, škole sportova i sportska udruženja predstaviti svoj rad.

  Share on Facebook