21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Rekonstruisana Teniska Hala
11.04.2022.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su danas rekonstruisanu tenis halu subotičkog Teniskog kluba Spartak.

Gradonačelnik Stevan Bakić je, tim povodom, izjavio da je veliko zadovoljstvo predstaviti javnosti realizaciju projekta zamene staklenih površina na teniskoj hali u Dudovoj šumi, izgrađenoj 1983. godine, koja je zbog zemljane podloge i čvrstog materijala od koga je sagrađena jedinstven objekat u Srbiji.  - Zub vremena je učinio svoje i u cilju stvaranja bezbednijih uslova za sve one koji koriste halu, kao i zbog povećanja energetske efikasnosti, došlo je vreme da se zamene staklene površine objekta sa savremenim i energetski efikasnim profilima. Grad Subotica se obratio za pomoć Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je brzo reagovao i za realizaciju ovog projekta, vrednog ukupno oko 4,8 miliona dinara, opredelio 4,4 miliona dinara.

Teniski klub Spartak je ovakvu podršku više nego zaslužio, tim pre što je reč o klubu sa bogatom sportskom tradicijom.  - Teniski klub Spartak jedan je od najuspešnijih kolektiva u sportskoj porodici SDŽ "Jovan Mikić-Spartak", četiri godine su bili najbolji klub po rezultatima na rang listi Teniskog saveza Srbije. Klub ima 250 članova koji su u trenažnom procesu, od kojih se 70 aktivno takmiči na turnirima. Najbolji član trenutno je Kristijan Juhas koji je počeo sa takmičenjem na profesionalnim turnirima. Na terenima kluba rekreativno se tenisom bavi oko 100 sugrađana. Za dobre sportske rezultate klub je dobio prestižno priznanje Sportskog saveza Vojvodine "Jovan Mikić - Spartak",  a nagrađivan je i kao najbolji sportski kolektiv u tradicionalnoj akciji "Izbor sportista godine Subotice". Zahvaljujem se još jednom Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na podršci i opredeljenim sredstvima, a Teniskom klubu Spartak želim da i u narednom periodu ostvaruje zapažene rezultate - rekao je  je gradonačelnik Stevan Bakić.

1281_2.jpg

Dane Basta je rekao da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznao potrebe subotičke lokalne samouprave i Teniskog kluba Spartak i da mu je izuzetno drago što danas u Subotici obilazi rekonstruisanu tenisku halu. - Priveli smo nameni ovaj objekat čiju rekonstrukciju smo finansirali putem našeg projekta za infrastrukturu. Energatska efikasnost objekta je na zavidnom nivou i teniseri Spartaka će sada imati mnogo bolje uslove za trening. Zajedničkim snagama sa Gradom Suboticom Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uspeo je da realizuje ovaj projekat. Urađena je prava stvar za tenis, za sport u ovom gradu. Danas smo sa gradonačelnikom Bakićem razgovarali i o nekim daljim ulaganjima i planovima vezanim za sport kojih će, svakako, u narednom periodu biti. Zahvaljujem se gradonačelniku Bakiću na inicijativi i sredstvima koja Grad Subotica ulaže u sport, u omladinu. Izvesno je da smo svi zajedno na pravom putu da uradimo bolje stvari za naše sportiste. 

Pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu, Danetu Basti, i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, na podršci i izdvojenim sredstvima za rekonstrukciju tenis hale u ime Teniskog kluba Spartak i svoje ime zahvalio se predsednik TK Spartak, Milan Vučković.

1281_1.jpg

  Share on Facebook