18.04.2024. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
NTM Čikerija pobednik Novogodišnjeg turnira
15.01.2023.

Pobedom NTM Čikerije završen je 49. Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Veliki prelazni pehar i pobednički ček kapitenu ekipe uručio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Finalni dan počeo je polufinalnim susretima. U prvom meču NTM Čikerija je sa 5:2 savladala FK Bačka dok je drugom susretu Pekara Beli golub iznenadila Šeki Enterijer Real Impeks i posle preokreta obezbediula plasman u finale. Usledille su dve utakmice mladih subotičkih fudbalera koji su se predstavili publici. U generaciji 2012 godišta revijalnu utakmicu su odigrala ekipa Arena Su i Subotica a zatim su mališani 2014 godišta FK Spartaka i Akademije Su Team pokazali svoje umeće sa loptom. 

U meču za treće mesto Šeki Enterijer Real Impeks je pobedio FK Bačka sa 6:4. Poslednji meč dana bio je rezervisan za finalni susret između NTM Čikerije i Pekare Beli golub. Finalna utakmica bila je izuzetno borbena, povela je ekipa NTM Čikerije golom Marka Gnjatovića u 19. minutu. Kako se meč bližio kraju fudbaleri Pekare Beli golub su sve više pritiskali odbranu protivnika. U poslednjim minuta su skinuli i golmana i igrali sa igračem više u polju. Pet sekundi pre kraja meča uspeli su da poravnaju rezultat golom Vukelić Nenada. Pobednika je odlučila penal serija u kojoj se istakao golman NTM Čikerije, Miloš Bjelica koji je u prvoj seriji odbranio penal protivniku i time doprineo da njegova ekipa osvoji pobednički pehar.

1358_2.jpg

Nakon finalne utakmice podeljeni su pehari za najbolje pojedince i ekipe. Pobednički pehar i vrednosni ček na 250.000 dinara kapitenu NTM Čikerije, Milošu Bjelici uručuio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić. Najbolji strelac turnira je Aleksandar Zolnaić sa 19 postignutih golova. Za najboljeg golmana proglašen je čuvar mreže NTM Čikerije, Miloš Bjelca dok je najbolji igrač Vujičić Nikola iz ekipe Pekara Beli golub. Pehare ekipama i njaboljim pojedincima uručivali su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu, Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog Saveza Subotice, Tadija Stantić, predsednik Gradskog fudbalskog saveza i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.  

1358_1.jpg

1358_3.jpg

1358_4.jpg

1358_5.jpg

1358_6.jpg


  Share on Facebook