18.04.2024. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Suorganizatori Coca cola Cupa
10.04.2023.

Coca Cola Cup takmičenje u malom fudbalu za decu viših razreda osnovnih škola održano je u sali Tehničke škole Ivan Sarić u četvrtak 6. aprila u suorganizaciji Sportskog saveza grada Subotice.  

Na turniru je učestvovalo oko 150 dece iz Subotice, 12 ekipa u muškoj i 4 u ženskoj konkurenciji. Turnir je svečano otvorila Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu. Bila je ovo prilika da se mladi druže i ujedno promovišu sport.   

Ovo je najmasovnije turnir u malom fudbalu za ovaj uszrast jer se održava u preko 25 gradova/opština/mesta na teritoriji Republike Srbije. Pobednici stiču pravo učešća na Regionalnim prvenstvima koje se održavaju u junu mesecu. Pobednici Regionalnih obezbeđuju plasaman na državno prvenstvo koje će biti održano u Petrovcu na Mlavi, odakle najbolji stiču plasman na Međunarodnu završnicu koja se tradicionalno održava u Splitu polovinom avgusta meseca.

Utakmice su bile veoma interesantne i do kraja neizvesne. U ženskoj konkurenciji pobedila je ekipa OŠ "Jovan Jovanović Zmaj koja je u finalu sa 3:1 savladala OŠ "Sonja Marinković". Devojčice OŠ Jovan Jovanović Zmaj obezbedile su učešće na Regionalno takmičenje koje će se održati početkom juna u Žablju. U muškoj konkurenciji u finalu su se sastale ekipe OŠ "Sonja Marinković" koja je u polufinalu nakonpenal serije sa 4:3 savladala ekipu OŠ "Vuk Karadžić" iz Bajmoka i OŠ "Sveti Sava" koja je bila bolja od OŠ "Jovan Mikić" pobedivši sa 2:1. Finalni meč odlučen je posle boljeg izvođenja penala pošto je regulrani deo završen bez pobednika 1:1. Spretniji u penalima bila je ekipa OŠ "Sveti Sava" koja je osvojila turnir i plasirala se na Regionalno takmičenje. 

Zahvaljujemo se svim ekipama na učešću a pobednicima želimo puno sreće na regionalnom prvenstvu koje će se održati u Žablju u junu mesecu. 

1377_2.jpg

 OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" - pobednici u ženskoj konkurenciji

 1377_3.jpg

  OŠ "Sveti Sava" - pobednici u muškoj konkurenciji

1377_1.jpg

  Share on Facebook