18.04.2024. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Odličan nastup Nine Šabić na Evropskom Prvenstvu
17.04.2023.

Seniorsko prvenstvo Evrope u muškoj i ženskoj gimnastici održano je u Antaliji u Turskoj na kojem je uspešno nastupila i Reprezentacija Srbije. Jedina predstavnica Srbije u ženskoj gimnastici bila je Nina Šabić, najbolja gimnastičarka Srbije, članica Gimnastičkog sokolskog kluba Spartak koju je predvodio njen trener Miloš Vucelić.  

Nina Šabić je svoj najbolji plasman imala je u preskoku gde je sa osvojenih 12.183 boda zauzela 14. mesto i malo joj je nedostajalo da se plasira u finale u ovoj disciplini. Učestvovala je i u višeboju, u kojem je postigla zapaženih 41.798 poena, što joj je omogućilo da osvoji 86. mesto. Ovo je bilo njeno prvo evropsko seniorsko prvenstvo, na kojem je svojim dobrim nastupom pokazala ne samo svoj talenat, već i visoki potencijal za budućnost. Iako ima tek 16 godina ostvarenim rezultatom u preskoku bila je blizu da ostvari plasman u jedno finale po spravama, što bi predstavljalo veliki uspeh za srpsku gimnastiku.

U muškoj sportskoj gimnastici, Srbiju su predstavljali Petar Vefić, najbolji višebojac Srbije, Ivan Dejanović, najbolji na vratilu u Srbiji, Vladimir Drakulić, kao trener, i Dejan Dejanović, kao sudija. Petar Vefić je nastupio u višeboju i postigao veoma dobar rezultat od 76.599 poena, što mu je donelo 45. mesto. Ivan Dejanović je nastupio na vratilu, na kojem je ostvario rezultat od 13.166 poena i zauzeo 28. mesto.

1379_2.jpg 1379_3.jpg

  Share on Facebook