23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem za seniorke Streljačkog kluba Spartak
10.06.2023.

Gradonačelnik Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom Streljačkog kluba Spartak koju su činili predsednik kluba Branko Bajić, trener Milan Jarić i ženska seniorska ekipa: Milica Ikić, Jelena Todorović i Sanja Sremački. Prijem je upriličen povodom velikog uspeha seniorki SK Spartak koje su na Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom („C“ program), održanom nedavno u Ivanjici, u seniorskoj konkurenciji u ekipnom plasmanu zauzele prvo mesto.

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, podsetio da postoji jedno često citirano sportsko pravilo da se „tim koji pobeđuje ne menja“, kao i da postoje lepi običaji koje, kako je rekao, „mi iz Gradske uprave takođe nećemo menjati, a to je organizovani prijemi za naše šampione, sportiste i sportske klubove koji postižu vrhunske rezultate“.

Ti prijemi nisu samo promocija njihovih imena. Ti prijemi su i promocija sporta kao zdravog načina života, ti prijemi su i put kojim, ugledajući se na svoje idole, treba da idu mladi Subotičani. A ujedno, kada to sve saberemo i zaokružimo, da potvrdimo i reči našeg poznatog i čuvenog Subotičanina Lajoša Vermeša koji je govorio da sport treba da bude deo svakodnevice svakog čoveka. I Subotica se zaista trudi da to potvrdi“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je danas imao zadovoljstvo da primi seniorke Streljačkog kluba Spartak koje su na nedavno završenom Prvenstvu Srbije u Ivanjici osvojile ekipnu titulu prvaka Srbije.

I tu nije bio kraj uspeha takmičarki iz Subotice u gađanju vazdušnom puškom. Osvojena su i pojedinačna priznanja, Milica Ikić je u seniorskoj konkurenciji osvojila prvo, a Jelena Todorović treće mesto. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam i rukovodstvu i struci ovog kluba, tim pre što vode računa i o podmlatku, jer je juniorska ekipa Spartaka na tom nadmetanju postala vicešampion države“, kazao je Bakić.

Naveo je da mu je u razgovoru tokom prijema rečeno da je u deset proteklih godina Steljački klub Spartak osvojio više od 50 pehara.

To je fantastičan uspeh i ja samo mogu da im poželim da nastave da osvajuju titule i medalje. Mesec dana pre Prvenstva Srbije održano je prvenstvo Vojvodine, seniorke su odbranile titulu prvaka Vojvodine, dok je juniorska ekipa takođe ponovila prošlogodišnji uspeh – osvojeno je drugo mesto. Svi koji prate sport, a naročito oni koji su u sportu, znaju da je mnogo teže nešto braniti nego osvojiti, da mnogo više truda treba da uložite i da podignete lestvicu rada da biste  odbranili osvojenu titulu u prethodnom šampionatu. Seniorkama, trenerima i rukovodstvu Streljačkog kluba Spartak još jednom čestitam na uspehu i želim im puno sreće na predstojećim takmičenjima. Želim da ovaj uspeh dama podstakne i njihove kolege sportiste, jer dame su bacile veliki izazov. Pre nekoliko dana priredili smo prijem za fudbalerke Spartaka, danas imamo  seniorke Spartaka u streljaštvu, a i u narednom periodu ćemo organizovati prijem za još dama, šampionki Srbije“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

1391_1.jpg

  Share on Facebook