18.04.2024. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Sportska oprema za prigradske fudbalske klubove
27.11.2023.

Fudbalski savez Srbije nastavio je akciju pomoći fudbalskim klubovima iz manjih sredina. U okviru ovih aktivnosti Dejan Santrač, predsednik sudijske komisije FSS, posetio je u subotu 25. novembra Suboticu i tom prilikom pakete sportske opreme dobili su FK Đurđin i FK Bajmok 1905, klubovi Vojvođanske lige kao i FK Tavankut, član Područne lige Subotice.  

Dejan Santrač je posetio treninge mlađih kategorija pomenutih klubova, razgovarao sa njihovim članovima Upravnih odbora kao i sa predstavnicima Lokalne samouprave koju je predstavljao Srđan Samardžić, član gradskog veća i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza grada Subotice. Predstavnici klubova su se zahvalili na pomoći koju su dobili od FSS. Svaka pomoć im puno znači, ali više od toga i činjenica da na njih misli krovna organazicija kao i grad Siubotica.  

1425_3.jpg

Dobru saradnju Fudbalskog saveza Srbije i Grada Subotice potvrdio je Srđan Samardžić, članica GV Subotice - Zahvalni smo Fudbalskom savezu Srbije i Dejanu Santraču na današnjem obilasku FK Radnički 1905 iz Bajmoka. Gospodin Santrač je danas obišao i klubove u Đurđinu i Tavankutu i ovo je samo jedna poseta u nizu koja se realizuje u saradnji sa FSS. Nedavno su nam u poseti bili i gospodin Nedimović i gospodin Lazetić. Ovo je još jedan od primera da Lokalna samouprava podjednako vodi računa o razvoju sporta u gradskim i prigradskim sredinama u više segmenata. Upravo jedan takav primer je ovde u Bajmoku, zahvaljujući odličnoj saradnji grada Subotice i Pokrajine u toku je rekonstrukcija klubskih prostorija u Bajmoku.

1425_2.jpg

Po okončanju posete Dejan Santrač je u Bajmoku izneo utiske obilaska tri kluba sa teritorije Subotice – Ovo je akcija Fudbalskog saveza Srbije u kojoj je ideja da se obiđu manje sredine, da pokažemo da se brinemo o svim članovima svoje porodice, o vrhunskim klubovima, o reprezentativnim selekcijama, ali i o klubovima iz manjih sredina. Sa ovom skromnom donacijom FSS želi da pokaže da se brine o njima da ih obilazi, ali i da sluša njihove probleme. Shvatili smo da su klubovi najviše oslonjeni na lokalne samouprave. Imamo pozitivne komentare od ovih klubova, ne samo da im lokalna samouprava pomaže finansijski već ovde imao i primer ulaganja u infrastrukturu nakon tri decenije. Ovde sam posle više od dvadeset godina i veliko mi je zadovoljstvo što sam imao prilike da se susretnem sa nekim ljudima. Čak sam dobio i jednu fotografiju od kapitena iz tog vremena kada sam sudio ovde. Jako mi je bio prijatan boravak.        

1425_1.jpg

Član Upravnog odbora FK Radnički 1905 iz Bajmoka Bajmok, Radoslav Vukelić, zahvalio se na donaciji – Zahvaljujemo se FSS kao i jedinici lokalne samouprave na svoj podršci koju pružaju klubu koji je sada koncipiran u drugačijem svetlu. Trudićemo se da održimo ove rezultate i ono što je postavljeno kao temelj daljeg razvoja. Takmičimo se u Vojvođanskoj ligi, a polusezonu smo završili na visokom trećem mestu. Imamo ozbiljan podmladak negde oko 80 dece koji su svi iz Bajmoka. Treba napomenuti i da je u prvom timu od dvadeset igrača čak šesnaest iz Bajmoka što mislim da je dobar put za naredni period. Publika se vratila na stadion što je sigurno pokazatelj da idemo u dobrom pravcu.  

  Share on Facebook