18.04.2024. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Sportska oprema za FK Bikovo i FK Udarnik
04.12.2023.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj, i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić dodelili su danas pakete sportske opreme fudbalskim klubovima Bikovo, iz Bikova, i Udarnik, iz Višnjevca. Sportska oprema je najpre uručena predsedniku FK Bikovo Željku Jakemivu, u sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Subotici, gde pioniri ovog sportskog kolektiva održavaju treninge u periodu od početka novembra do kraja marta, a potom i nadležnima iz FK Udarnik, u prostorijama ovog kluba, u Višnjevcu.|

Gradonačelnik Stevan Bakić je, tim povodom, izjavio kako je današnja dodela sportske opreme fudbalskim klubovima sa teritorije našeg grada nastavak pružanja podrške sportistima i sportskim radnicima, ali i poruka da subotička lokalna samoupravi vodi računa i o ravnomernom razvoju svih sportskih kolektiva, bez obzira na rang takmičenja i da li se nalaze u gradskim, ili prigradskim mesnim zajednicama.

„Uostalom, to poručuje i cela ova akcija koja traje već duže vreme. Kroz tu akciju smo, u proteklom periodu, zajedno sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije, Branislavom Nedimovićem, potpredsednikom FSS, Dejanom Santračem, predsednikom Sudijske komisije FSS i Nikolom Lazetićem, direktorom mlađih kategorija FSS, obišli brojne klubove iz naših prigradskih mesnih zajednica i naselja i, primera radi, dodelili sportsku opremu fudbalskim klubovima iz Bajmoka, Đurđina, Kelebije, Palića, Male Bosne, Tavankuta, Novog Žednika“, naveo je Bakić.

1429_2.jpg

Podsetio je da je Subotica prepoznatljiva i na fudbalskoj mapi naše zemlje - „Pored brojnih klubova u Gradskoj fudbalskoj ligi, brojne predstavnike imamo i u Područnoj i Vojvođanskoj fudbalskoj ligi, a ono što moram posebno da naglasim jeste da Subotica ima i dva superligaša: mušku i žensku fudbalsku ekipu. Fudbalerke Spartaka, naše ’golubice’, čak 14 puta su osvojile titulu prvaka Srbije, dok je FK Spartak izuzetno stabilan superligaš i trenutno jedan od  kandidata za plej-of Super lige Srbije“,

Subotička lokalna samouprava će, dodao je, nastaviti sa ulaganjem i u sportsku infrastrukturu, i u subotičke sportiste. „Subotica s pravom nosi epitet grada sporta. Ima bogatu sportsku tradiciju, a 2023. godini smo, kao što znate, proglašeni za Evropski grad sporta za 2024. godinu. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Ministarstvu sporta i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu za sve što su do sada uradili za naše sportske klubove i naše sportiste, koji su blago grada Subotice“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

1429_1.jpg

Marko Kešelj se zahvalio na divnom dočeku i gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo što je u Subotici mogao da provede malo vremena sa, kako je rekao, ovim mladim fudbalerima. „Ovom akcijom Ministarstva sporta želimo da pokažemo da za nas nema velikih i malih klubova i da su nam svi klubovi podjednako bitni. Nama  je jedan od glavnih ciljeva da svako dete motivišemo da se bavi sportom i da mu na tom njegovom putu budemo maksimalna podršaka. Otuda i ova simbolična donacija sportske opreme, kako bi u  njihovim daljim karijerama imali što bolje uslove za bavljenje sportom. Želeo bih da neki od ovih dečaka i devojčica koji su danas odvojili vreme da treniraju na ovom terenu, sutra budu reprezentativci na koje ćemo svi zajedno biti ponosni“.

Potpredsednik FK Bikovo, Željko Jakemiv, zahvalio se državnom sekretaru Marku Kešelju i Ministarstvu sporta na doniranoj sportskoj opremi i što ovo ministarsvo vodi računa i o malim sportskim sredinama kao što je Bikovo.

1429_3.jpg

  Share on Facebook