24.06.2024. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Šeki Enterijer Real Impkes peti put osvojio Novogodišnji turnir u malom fudbalu
31.12.2023.

Pobedom ekipe Šeki Enterijer Real Impeks završen je 50. Novogodišnji turnir u malom fudbalu u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice uz podršku resora za sport i omladinu Grada. Finalni dan odigran je 30. decembra u Hali sportova uz veliki broj ljubitelja fudbala na tribinama. 

Polufinalne utakmice donele su velika uzbuđenja. Oba susreta su završena tek nakon penal serija. Uspešniji i spretniji u polufinalnim utakmicama bile su ekipe Šeki Enterijer Reakl Impeksa i Pivnice Gros koji su obezbedile plasman u veliko finale i borbu za pobednički ček od 500.000 dinara. 

Pre finala odigrana je utakmica za 3. mesto. Ekipa NTM Čikerije je do vodstva stigla već u prvoj minuti što je poremetilo ekipu Huntmanna. Uspeli su momci u plavim dresovima da poravnaju rezultat u 8. minutu na 1:1. Međutim, kratko je trajala rezultatska neizvesnost, NTM Čikerija u istom minutu golom Luke Dragnića ponovo dolazi do prednosti, 2:1. Poluvreme je završeno vodstvom Čikerije od 3:1. U nastavku utakmice Milan Kovačević u 24. minutu i Nemanja Muminović minut kasnije povećavaju prednost na 5:1. Konačan rezultat od 6:1 postavio je Dragnić Luka u 28. minutu.     

Na red je došlo veliko finale koje je takođe donelo puno neizvesnosti. Povela je Pivnica „Gros“ golom Zdravka Maravića u 7. minutu. Usledila je bolja igra Šeki Entrerije Real Impeksa koji su u finišu prvog poluvremena golom Miodraga Guberinića uspeli da poravnaju rezultat na 1:1. Usledilo je uzbudljivo drugo poluvreme, sa jedne strane ekipu je predvodio Veselin Guberinić dok je kreator mnogih akcija sa druge strane bio Zdravko Maravić. Futsaleri Šeki Enterijer Real Impeksa pokazali su više umeća i uigranosti. Golom Čedomira Tomčića poveli su sa 2:1 u 30. minutu da bi šest minuta kasnije najbolji strelac turnirea, Aleksandar Zolnajić povećao prednost na 3:1. Veliku priliku da smanje vodstvo protivnika imala je ekipa Pivnice Gros minut ipo pre kraja nakon dosuđenog komulativnog penala. Prilika je izostala jer je Vukoslavović još jednom odlično odreagovao. Meč je završen pobedom Šeki Enterijer Real Impeksa sa 3:1, što je njima peta pobeda na Novogodišnjim turnirima. 

1445_2.jpg

Organizator je u poluvremenu finala uručio Zahvalnice zasluženim ekipama, igračima i sportskim radnicina koji su svojim nastupima i zalaganjem učinili da ovaj turnir napreduje. Posebna priznanja uručili su Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog saveza Subotice i Dejan Vuković, generalni sekretar ove organizacije koja okuplja 157 članica. Priznanja je dobio Gradski fudbalski savez, dugogodišnji partner u organizaciji. Ekipa Šeki Enterijer Real Impeks učesniku 17 turnira, od kojih su sa ovim današnjim pet osvojili i tri puta bili u finalu. Zdravku Maraviću koji je učestvovao na 15 turnira. Veselinu Guberiniću koji je učestvovao na 17 turnira i osvojio pet turnira. Čedomiru Žarkoviću koji je učestvovao na 20 Novogodišnjih turnira od kojih je pet osvojio. Sašu Đurasoviću učesniku 25 turnira i pobedniku. Dušanu Radoševiću, poznatom sportskom radniku koji je bio zaštitni znak ovog turnira. Čika Dule je prvo bio igrač, posle vođa ekipe, sada sportski radnik i tako je propratio svaki od 50 turnira.

1445_5.jpg

Na kraju finalne utakmice podeljeni su pehari i nagrađeni najbolji pojedinci. Za najboljeg golmana proglašen je Dušan Vukoslavović iz ekipe Šeki Enterijer Real Impeks, nabolji strelac sa 21 postignutim golom je Aleksandar Zolnaić iz pobedničke ekipe. Najbolji igrač turnira je Zdravko Maravić iz ekipe Pivnica Gros. Nagrade najboljima uručili su Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković, generalni sekretar ove organizacije i Tadija Stantić, predsednik Gradskog fudbalskog saveza Subotice.

1445_1.jpg

Šeki Enterijer Real Impeks - pobednik turnira

 

1445_3.jpg

Pivnica Gros - 2. mesto

1445_4.jpg

NTM Čikerija - 3. mesto

  Share on Facebook