23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Proglašeni najbolji sportisti Sportskog društva Jovan Mikić Spartak
14.02.2024.

Najmasovnije sportsko društvo u Srbiji, SDŽ "Jovan Mikić Spartak" svečano je proglasilo najbolje sportiste i sportske radnike za 2023 godinu u tradicionalnom izboru koji se održao po osmi put. Svečana dodela organizovana je u Trofejenoj sali Sportskog saveza grada Subotice uz prisustvo predstavnika Skupštine Sportskog društva.

Nagrade dobtnicima dodeli su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu, Iso Planić predsednik Skupštine SDŽ Spartak, Milan Vučković predsednik SDŽ Spartak, Sreten Damnjanović predsednik Sportskog saveza Subotice i Zoran Kalinić proslavljeni sportista i dobitnik životnog dela prošle godine. 

Za najbolju sportiskinju izabrana je Violeta Slović, kapiten ŽFK Spartak i reprezentacije Srbije. Violeta je u velikoj meri doprinela da ŽFK Spartak osvoji duplu krunu i da se plasira u drugu rundu Lige šampiona među 22 najbolje ekipe Evrope. Violeta je pružala odlične igre i u dresu reprezentacije a od strane FSS proglašena je za najbolju fudbalerku Srbije. 

Najbolji sportista SDŽ Spartak je Ali Arsalan, član rvačkoh kluba Spartak i državni reprezentativac. Ali se nalazi na Evropskom prvenstvu u Bukureštu pa je priznanje porimio Stojan Štefanek trener u klubu. Sa rvačkom ekipom Spartaka, Arsalan je osvojio vicešampionsku ekipnu titulu. Proglašen je i za najboljeg rvača Super lige Srbije. Najveći uspeh mu je svakako u dresu reprezentacije u kojoj je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom. To mu je treća velika medalja za Spartak i Srbiju, prošle godine bio je prvak sveta i treći na Prvenstvu Evrope.

Najbolji klub je Teniski klub Spartak, ekipni seniorski prvaci Srbije. Teniski klub Spartak ima preko 200 članova i najuspešniji je u Srbiji. Pored seniorske klub je u prošloj sezoni ekipni vicešampion u juniorskoj i pionirskoj konkurenciji. Trenutno najbolji pojedinac je Lana Virc koja je prošlu godinu završila na prvom mestu rang liste Evrope. Nagradu je u ime kluba primio trener u Teniskom klubu Spartak i u reprezentaciju, Ladislav Demeter. 

Za najboljeg trenera proglašen je Milan Bogić, trener džudo kluba Spartak koji u poslednje vreme beleži sve bolje rezultate. Trenutno u klubu ima 200 članova sa svojim sekcijama u Bajmoku i Čantaviru. Milan Bogić je sa džudistima Spartaka učestvovao na preko 40 takmičenja tokom 2023 godine gde su osvojili niz medalja. Ima velike zasluge za dobre rezultate mladih džudista a posebno za uspehe Mateje Borojevića koji iako je kadet ima seniorsku bronzanu medalju sa Prvenstva Srbije. Kadetski je prvak Srbije i treći za mlađe seniore. Kao reprezentativac Srbije nastupio je na Evropskim olimpijskim igrama mladih, na Prvenstvu Evrope je bio sedmi, na Prvenstvu sveta peti, a na Evro-kupovima je osvojio jednu zlatnu i dve bronzane medalje. Trenutno je na šestom mestu svetske rang-liste u svojoj kategoriji. 

Najbolji sportski radnik je Milan Jarić, koji je jedan od najzaslužniji za razvoj streljaštva u protekloj godini. Streljački klub Spartak je ubedljivio najuspešniji klub u Srbiji u C programu sa najviše osvojenih medalja. Protekle godine osvojili su  tri ekipne titule prvaka države, tri pojedinačne, kao i Kup Vojvodine i Srbije. Pored toga i niz srebrnih i bronzanih medalja. Milan je uspeo da omasovi članstvo u klubu a pored toga i da organizuje niz zahtevnih i kvalitetnih takmičenja na gradskom strelištu.  Sva takmičenja koja organizuje Spartak su odlično ocenjena što pokazuje i broj prijavljenih takmičara koji su u stalnom porastu. Sa klubom je pokrenuo i neka nova takmičenja, poput Otvorenog prvenstva Subotice i Kupa Subotice u gađanju pištoljem koja sada spadaju u najmasovnija u državi. Protekla godina je sezona za pamćenje za Streljački klub Spartak.

Šesta plaketa dodeljena je bivšem bokseru Draganu Vujkoviću za životno delo i osvajanje vrhunskih rezultata. Boksom se počeo baviti u Subotici, u BK Spartak a posle u Slaviji iz Banje Luke i za beogradski Partizan. Trinaest godina je bio član reprezentacije Jugoslavije i u dresu sa državnim grbom odboksovao je ukupno 127 borbi a u svojoj karijeru preko 540 borbi. Osvojio je dve srebrne medalje n asvetskim prventsvima u Havani 1974. i Beogradu 1978. Petostruki je prvak Balkana i osvajač dve zlatne na Mediteranskim igrama. Osvojio je 6 naslova državnog prvaka u srednjoj kategoriji. 

1457_1.jpg

1457_2.jpg

  Share on Facebook