21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem za Kristinu Nađ Vargu - vicešampionku Evrope u boksu
01.05.2024.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić u Zelenoj sali Gradske kuće, sa svojim saradnicima, organizovao je prijem za Kristinu Nađ Vargu, evropsku vicešampionku u boksu. Prijemu je prisustvovao i njen trener Saša Grdeljević kao i najperspektivnije mlade bokserke iz kluba “Ultimate fighter Spartak”, Melinda Utaši i Anja Salata.

1475_2.jpg

Gradonačelnik Stevan Bakić je, tom prilikom, izjavio da je grad Suboticu kroz istoriju svoga postojanja dosta puta menjala svoj naziv, ali jedno ime Subotica nikada nije menjala a to je - grad sporta. “Pored tog epiteta ponosni smo što nikada nismo pravili nikakve podele u oblasti sporta, jer nema bitnijih ili manje bitnih sportova, ne postoje podele na muški i ženski sport niti mlađe ili seniorske kategorije. Uvažavamo i rekreativce, veterane,znači poklanjamo pažnju svima koji se bave sportom, a naročito onima koji postižu izvanredne rezultate i rade promociju grada Subotice i države Srbije. Izuzetna mi je čast što sam danas organizovao prijem za vicešampionku Evrope na nedavno završenom prvenstvu u Beogradu, Subotičanku Kristinu Nađ Vargu. Što se mene lično tiče njena srebrna medalja je zlatnoga sjaja. Kristina je na svom putu pobedila mnoge favorite, ona je u finalu za nijansu izgubila od Ruskinje Julije Čumgalakove koja je iskusan borac, osvajač, evropskog i svetskog zlata. Ona je za nijansu bila bolja od naše Kristine i ovom prilikom još jedanput sve čestitke Kristini na fantastičnom uspehu, pogotovo što joj je tek 21 godina i što je ovo bio njen debi“.

Naglasio je da je bio fasciniran ostvarenim rezultatom jer je činjenica da je ovo Evropsko prvenstvo bio njen debi u seniorskoj konkurenciji  „Rekao sam i prilikom razgovora da sam fasciniran, pogotovo kada su mi objasnili kako je teško izgubila u finalu. Inače nedavno na jednom izuzetno teškom takmičenju u Rusiji ona je uzela zlato gde je pobedila sve Ruskinje koje su joj izašle u ring, kao jednu priznatu velesilu u boksu. Znači sa nama je jedna buduća zvezda boksa. Prethodnih godina boks doživljava svoje vaskrsnuće u Srbiji i taj posao izuzetno dobro radi moj veliki prijatelj predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin“.

1475_4.jpg

Kristina Nađ Varga je član borilačkog kluba „Ultimate fighter Spartak“ koji je osnovan 2001. godine i sa velikim uspehom ga vodi Saša Grdeljević. „Lično ga poznajem, znam koliko je posvećen, uporan i znam koliko je energije, truda pa čak i finansija uložio da bi danas njegovi takmičari pravili ovakve uspehe" Prisutne su bile i mlade nade kluba, Melinda Utaši i Anja Salata. Melinda je prvakinje Srbije, pionirska, kadetska i juniorska, reprezentativka je Srbije, osvojila je međunarodni Kup nacija, a zablistala je i na Svetskom kupu u disciplini sanda gde je osvojila prvo mesto. Sa nama je i Anja Salata, takođe prvakinja Srbije, pobednica Kupa nacija, dok je na Svetskom kupu u sandi bila druga, ali je ponela priznanje kao najbolja tehničarka. - " Ovde ne smemo da zaboravimo ni Jasminu Nađ koja je osvojila mnogo medalja na međunarodnim takmičenjima koja je dala ogroman doprinos i pomogla u pripremama mladih takmičarki. Jasminu Nađ pogotovo moram da pohvalim, jer je i član kolektiva lokalne samouprave i izuzetno je voljena i priznata od svojih kolega kao dobar čovek i saradnik“, napomenuo je Stevan Bakić.

1475_3.jpg

Saša Gradeljević se zahvalio na prijemu i izrazio očekivanja za dalje dobre rezultate i uspehe takmičara Kluba čiji je trener. I Kristina Nađ Varga zahvalila se svima na lepim rečima, svom treneru i celom klubu kao i prijateljima i Bokserskom savezu koji su joj omogućili da nastupi na Evropskom prvenstvu gde je osvojila srebrnu medalju i donela je u Suboticu. „Ponosna sam na sebe i ceo tim koji stoji iza mene. Ovo je moja prva medalja, utisci mi se još nisu slegli ali obećavam da je ovo tek početak i da moja karijera tek počinje, kao i da ću doneti još medalja sa ovakvih takmičenja“, rekla je Kristina Nađ Varga.

1475_1.jpg

  Share on Facebook