23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Fudbalerke željno iščekuju meč sa Rosijankom
02.10.2013.

žFK Spartak ostao je jedini predstavnik Srbije koji se takmiči u Evropi. Fudbalerke Spartaka nalaze se među 32 najbolje ekipe Evrope i u sledećem dvomeču nokaut faze dočekuju ekipu Rossiyanke iz Moskve. Prva utakmica se igra na stadionu Spartaka 9. oktobra u 15h dok je revanš sedam dana kasnije u Rusiji. Tim povodom žFK Spartak je održao press konferenciju na kojoj su učestvovali sportski direktor Bojan Arsić, kapiten Violeta Slović, njen zamenik Nevena Damjanović i Nemanja Simović, član gradskog veća za sport.

Rossiyanka se nalazi na petom mestu UEFA rang liste u ženskom fudbalu. Iskusna ekipa koja ima skup jakih pojedinaca najčešće igra u formaciji 4-3-3 i to defanzivno. Ekipa je slabija u odnosu na prošlu sezonu i trenutno se nalaze na petom mestu u prvenstvu. Spartak prepušta ulogu favorita ruskinjama ali traži svoju šansu za istorijski plasman među 16 najboljih ekipa Evrope.

Nemanja Simović. član gradskog veća zadužen za sport istakao je dobar rad u ženskom fudbalskom klubu - Na samom početku želim da se zahvalim ovim devojkama koje su dovele utakmicu Lige šampiona ponovo u naš Grad. Učinićemo sve da Subotica bude dobar domaćin utakmice Lige šampiona i očekujem da smo stvorili određene preduslove da ove godine odemo korak dalje. Naravno ne želim sa rezultatom da opteretim ove mlade devojke jer je zasigurno veliki uspeh novo učešće u elitnom rangu takmičenja. Klub odlično radi, raduje činjenica da su pojačali rad u školi fudbala i oformili B tim.

Bojan Arsić, sportski direktor kluba je istakao ozbiljnost organizacije ovakve utakmice u Subotici - žfk Spartak se izuzetno uvažava u Evropskoj kući fudbala, postali smo neki mali hit jer uspevamo svake godine da se plasiramo u Ligu Šampiona i to se ceni. Imamo i problema i mislim da smo prevazišli okvire Grada jer smo jedini predstavnici Srbije u fudbalu koji se još uvek takmiči u Evropi. Grad i mi smo partneri i želimo što bolje da organizujemo ovaj susret i da udovoljim UEFA standardu. želimo da odigramo meč u Subotici, jer je ovaj grad to zaslužio. U završnim smo pregovorima sa TV prenosom i nadam se da će slika iz Subotici otići širom sveta. Ove godine žFK Spartak će biti primoran da naplaćuje ulaznice, što od nas i traži UEFA. Ulaznica će se prodavati po ceni od 300 dinara, a sa prikupljenim sredstvima ćemo pokušati da pokrijemo neke stavke oko organizacije samog meča.

  Share on Facebook