23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Saradnja Crvenog Krsta i saveza za školski sport
08.10.2013.

Crveni krst, Subotica i Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture grada Subotice potpisali su protokol o saradnji. Potpisnici su Mihajlo Pece, sekretar Crvenog krsta i Zvonko Vuković, predsednik Saveza u prisustvu Nemanje Simovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport.

Radoslav Svirčev, sekretar saveza za školski sport vidno je zadovoljan sa postignutim dogovorom - Savez za školski sport je učinio mnogo u smislu obezbeđenja i zdravstvene sigurnosti učenika. Uz takmičarske knjižice koje su ove godine obavezne, sva deca će biti pregledana u sportskoj ambulanti i sa ispravnim zdravstvenim i školskim knjižicama nastupaju na takmičenjima. želeli smo da napravimo korak više u bezbednosti dece pa smo uz razgovor sa Crvenim Krstom Subotice napravili dogovor da potpišemo ugovor o saradnji. Ovom saradnjom volonteri Crveneog Krsta će preventivno delovati na školskim takmičenjima i time sticati iskustvo a ujedno podizati svest o pružanju prve pomoći kod dece. Ovom prilikom bih se zahvalio Crvenom Krstu koji je imao razumevanje za nas i sa kojima je dogovor vrlo brzo postignut na obostrano zadovoljstvo.

Mihalj Pece sekretar Crvenog Krsta izrazio je značaj potpisivanja sporazuma. - želeli smo dići nivo i kvalitet u našoj saradnji a sve u interesu mladih ljudi koji učestvuju na sportskim manifestacijama. Ovim sporazumom naši mladi i obučeni volonteri srednjoškolci će biti na svim školskim takmičenjima koji se nalaze u kalendaru Saveza za školski sport i tamo preventivno delovati i na taj način obezbediti sigurnost mladih koji se tamo nalaze.

314_2.jpg

  Share on Facebook