23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Častan oproštaj fudbalerki od Lige Šampiona
18.10.2013.

Fudbalerke Spartaka časno su se oprostile od Lige šampione. U uzvratnoj utakmici 1/16 finala odigrale su nerešeno 1:1 protiv prvaka Rusije, Rosijanke na njihovom terenu u Moskvi. Bila je to odlična igra izabranica Borisa Arsića koje su se ravnopravno nosile sa protivnicama i čak bile bliže pobedi. Ostaje žal za visokim porazom u Subotici, jer su fudbalerke pokazale da mogu da igraju na visokom nivou sa najboljim ekipama Evrope.

Povele su golubice golom Nikolićeve u 5. minutu nakon dobro izvedenog kornera Savanovićke. Do kraja poluvremena Nikolić a zatim i Nahi imali su prilike da udvostruče vodstvo. Ruskinje su stezale obruč oko gola ali nisu uspele da stvore neke ozbiljne šanse az pogodak. Nažalost, Rosijnaka je ipak došla do izjednačujućeg gola u samom finišu susreta preko Oksane Jakovšin u 86. minutu.

Treba istaći da je Spartak ovim nerešenim rezultatom osvojio prvi bod za ženski Srbski fudbal u ovoj fazi takmičenja u Ligi šampiona što im je donelo 500 novih bodova i skok na UEFA rang listi ženskih klubova.

Rosijanka - Spartak 1:1 (0:1). Krasnoarmejsk. Glavni sudija: Severina Zink (Francuska ). Pomoćnici: Emilie Mougeot i Elodie Kopola (Francuska). Strelci: Jakovišin u 86. za Rosijanku, a Nikolić u 7. minutu za Spartak.

ROSIJANKA: Todua, Akimova (Ananjeva), Dmitrenko, Pertseva, Edmonds, Mašina, Petrova, Skotnjikova, Šljapina (Čolovjaga), Osipova, Njanden (Jakovišin).

SPARTAK: Gardijan, Krstić, Savanović, Slović, Nah, Falone, Ines, M. Nikolić, Damjanović, Čubrilo, Radanović.

  Share on Facebook