23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Odličan sportski vikend subotičkih sportista
21.10.2013.

Protekli vikend bio je odličan za subotički sport. Pobede su ostvarili svi kolektivni sportovi koji se takmiče sa loptom.

Fudbaleri Spartaka su u Beogradu savladali ekipu Voždovca sa 1:0 u okviru 9. kola Jelen Super lige. Jedini strelac na utakmici bio je Aleksandar Nosković u 75. minutu. Fudbalerke Spartaka pobedile su na Gradskom stadionu ekipu Jagodine sa ubedljivih 11:0, i tako uspešno nastavile put ka još jednoj odbrani šampionske titule. Pobedili su i fudbaleri Bačke 1901 u 10. kolu Srpske lige grupa Vojvodina. Oni su na svom terenu kod Somborske kapije bili bolji od Novog Sada sa 2:0.

Odbojkaši Spartaka trijumfovali su u 1. kolu Winer štediše lige pobedivši u Subotici ekipu Spartaka iz Ljiga sa 3:1. Odbojkašice su nastavile sa pobedama u prvenstvu, one su u 2. kolu savladale ekipu Dinama u Pančevu sa 3:0.

Rukometaši Spartak Vojput zabeležili su još jednu pobedu u Superligaškom društvu. U Hali sportova savladali su ekipu Morave sa 25:24 u okviru 6 kola rukometne super lige. Iako debitanti među najboljima trenutno se nalaze na 4 mestu sa 8 osvojenih bodova, dva manje od vodećeg železničara. 

Košarkašice Spartaka zabeležile su trijumf na gostujućem terenu pobedivši ekipu Stare Pazove sa 62:51 u 3. kolu Prve ženske lige. Košarkaši Spartaka pobedili su na svom parketu ekipu Kolubare sa 72:63 u trećem kolu Druge lige i još uvek su neporaženi u ovogodišnjem prvenstvu.

Pobedu su ostvarili i stonoteniseri Spartaka koji su u trećem kolu Super stonoteniske lige savladali Partizan sa 4:2, iako su posle druge partije gubili sa 2:0.

Odlične nastupe zabeležili su i dizači tegova kao i biciklisti Spartaka. Klub dizača tegova Spartak osvojio je 9 ekipnu titulu zaredom i petnaestu u svojoj bogatoj karijeri na takmičenju koje je održano u subotičkoj Halo sportova u nedelju 20.10. Na istom takmičenju subotički dizači su oborili čak 6 državnih rekorda i obezbedili međunarodne norme. Državne rekorde su oborili Polaček Mario, Rožnjik Ervin i Kajdoči Tivadar.

Biciklisti Spartaka su osvojili čak četiri prva mesta na Prvenstvu Vojvodine koje je održano u Erdeviku i Novom sadu. Prva mesta su osvojili Nimčević Dario u kadetskoj konkurenciji u Erdeviku u drumskoj vožnji i u Novom sadu u kriterijumskoj vožnji. U Novom Sadu u juniorskoj konkurenciji slavio je Milan Dragojlović dok je u klasi elite prvo mesto pripalo Gaboru Kasi, najboljem subotičkom biciklisti.

Izgubili su jedino rvači Spartaka od Proletera aktuelnog prvaka Srbije sa 6:1. Interesantan je podatak da u rvačkom klubu Proleter trenutno čak pet rvača nastupa iz Spartaka i Sente, koji su tu zbog puno bolje finansijske ponude koju su im ponudili zrenjaninci.

328_1.jpg

 

  Share on Facebook