23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Pobedniku Novogodišnjeg turnira 500.000 dinara
07.11.2013.

Ovogodišnji nagradni fond Novogodišnji turnira u malom fudbalu znatno je povećan uz pomoć gradskog resora za sport. Pobedniku će pripasti ček od 500.000 dinara. Uvećani nagradni fond garantuje veću popularnost, i sigurno dolazak nekoliko ekipa iz drugih gradova.

Nemanja Simović, član gradskog veća izneo je novine na turniru. - Drago mi je da smo se i ove godine uz pomoć organizacionog odbora potrudili da turnir poraste. Svake godine se povećava se nagradni fond a ove smo uspeli da obezbedimo 500.000 dinara za pobednika kako smo i najavili po završetku prošlogodišnjeg uprkos teškoj godini. Drago mi je da smo turnir podigli na visok nivo i sigurno je da sada spada u red 3 najjača u Vojvodini. Pored povećanja nagradnog fonda uspeli smo i sadržajno da oplemenimo turnir. Organizovaćemo izložbu slika i tekstova sa svih do sada održanih turnira kao jednu retrospektivu. Idejni tvorac izložbe je Branislav Kapor. Ove godine smo počeli saradnju sa nacionalnom televizijom RTS, tako da će Organizacioni odbor selektirati ekipu koja će učestovati i predstavljati Suboticu na tradicionalnom turniru RTS-a "Igraj za 16" početkom aprila naredne godine.Takođe pre finalnog meča u Subotici odigraće se revijalna utakmica između sportskih novinara RTS-a i njihovih kolega iz Subotice. Očekujemo da će veliki broj ljubitelja malog fudbala pratiti turnir kao što je to bilo i prošle godine kada se finale odigralo pred prepunom Halom sportova.

Branislav Kapor je izneo par detalja vezanih za tehničku organizaciju i za samu izložbu. Na turniru koji se igra po pravilima Futsala igraće 32 ekipe (5+1) koje će biti podeljene u 8 grupa. Prijave za turnir počinju od četvrtka 07.11 na telefon 064/220 34 07 (Branislav Kapor). Cena kotizacije se nije menjala i iznosi 12.000 sa PDV-om. Prijave se primaju do ispunjenja kvote od 32 ekipe ili do 4..12 kada će se izvršiti žrebanje ekipa i svečano otvaranje izložbe koja će činiti 40 velikih fotografija na kojima će biti predstavljeni svi dosadašnji turniri. Ovom prilikom Organizacioni odbor se zahvalio Subotičkim Novinama i Gradskoj bibblioteci koji su pomogli da se sakupe istorisjki podaci oko održavanja Novogodišnjih turnira u našem gradu. Ulaznice za grupnu fazu takmičenja iznosiće 50,00 dinara dok će se od osmine finala pa do kraja ulaz naplaćivati 100,00 dinara.

Turnir počinje 8. decembra kada se igraju utakmice 1. kola, 15. decembra će se odigrati kompletno drugo kolo, a sedam dana kasnije treće kolo. Osmina finala je na programu 29. decembra. Četvrtfinale je na programu 4. janura 2014 godine. Polufinalne utakmice igraju se dan kasnije a veliko finale zakazano je za 11. januar kada će se kao predigra odigrati revijalni susret sportskih novinara RTS-a i sportskih novinara Subotice.

344_1.jpg

  Share on Facebook