23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Odlični dizači tegova na Gala Kupu
10.11.2013.

Dizači tegova Spartaka veoma uspešno su učestvovali na pozivnom Gala kupu Srbije koje se održao u Inđiji 09.11. Takmičara Spartaka su dominirali sa odličnim rezultatima. SPARTAK je još jednom dokazao svoju dominaciju kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji koja traje poslednjih desetak godina. Rezultate koje postižu subotičani su odlični ne samo na domaćim, nego i na međunarodnim takmičenjima kao i na evropskom i svetskom prvenstvo u dizanju tegova. Velike zasluge za ove rezultate ima trener Stipan Vert.

Na Gala kupu Srbije takmičari Spartaka su prvaci u apsolutnoj kategoriji i u muškoj i u ženskoj konkrenciji. Među muškarcima pobednik je Tivadar Kajdoči koji je pored odličnog rezultata u olimpijskom biatlonu od 339 kg, oborio i dva državna rekorda za juniore do 20g i za mlađe seniore do 23g. Među damama apsolutna pobednica je Lukač Brigita sa 135kg u Olimpijskom biatlonu. Državne rekorde na ovom takmičenju oborili su i Rožnjik Ervin, kao i Kajdoči Tamaš.

Pojedinačni rezultati dizača tegova Spartak:

  • U ženskoj konkurenciji absolutna šampionka po Sinclair bodovima je Lukač Brigita sa rezultatom: trzaj 60kg - izbačaj 75kg u olimpijsko biatlonu podignutih 135 kilograma.
  • U muškoj konkurenciji absolutni šampion po Sinclair bodovima je Kajdoči Tivadar sa rezultatom: trzaj 145kg - izbačajem 194kg, olimpijskom biatlonu sa podignutih 339 kilograma. U izbačaju je oboren državni rekord za junior do20g. i malađe senior do 23g.
  • 2. mesto je osvojio Rožnjik Ervin trzaj 126kg - izbačaj 157kg sa ovim je postavio novi rekord u discipline trzaj i u olimpijskom biatlonu sa podignutih 283 kilograma.
  • 3. mesto je zauzeo Kajdoči Tamaš trzaj 143 - izbačaj 176kg sa ovim rezultatom su oboreni državni rekordi u disciplini trazaj I izbačaj kao I u olimpijskom biatlonu sa podignutih 319 kilograma
  • 4. mesto je osvojio Polaček Mario trzaj 106kg - izbačaj 126kg olimpijskom biatlonu sa podignutih 232 kilograma.
  • 6. mesto je osvojio Kanižai Aron trzaj 100kg - izbačaj 131kg olimpijskom biatlonu sa podignutih 231 kilograma.
  Share on Facebook