23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Udruženim snagama do većeg budžeta i ravnopravnije raspodele
13.11.2013.

U Sportskom savezu održan je prvi od niza sastanaka na izgradnji novog Pravilnika o kategorizaciji i načinu finansiranja sportskih udruženja (klubova) Grada Subotice. Sastanku koji je zakazao Sportski Savez i resor sporta Grada Subotice za koji je zadužen Nemanja Simović odazvao se veliki broj klubova koji će zajedno pokušati da izgrade novi pravilnik, koji će imati niz kriterijuma kako bi se što ravnopravnije raspodelila budžetska sredstva.

Pored ove teme na inicijativu žFK Spartak pokrenuta je ideja o odruženju klubova i zajedničkom delovanju na povećanju budžeta za sport u narednoj godini. Povod je složenost problema i sve težeg finansiranja redovnih aktivnosti klubova koji su nažalost svi okrenuti Gradu. Sportski radnici su uz diskusiju došli do zaključka da je neophodno da se udruže i naprave prve korake kako bi se zajedno izborili za svoj status. Prvi u nizu akcija će biti zajednički sastanak sa šefovima odborničkih grupa, zatim sa Pokrajinskim i Republičkim poslanicima, od kojih bi se tražila politička podrška za promenu postojećeg procenta budžeta za sport koji sda iznosi oko jedan ipo posto.

Na sledećem okupljanju koje je zakazano u petak 15.11. u simboličnom vremenu u 5 do 12h u Trofejnoj sali Sportskog saveza biće potpisana deklaracija o međuklubskom udruživanju sportskih klubova sa teritorije Grada Subotice koji se takmiče u najvišem stepenu takmičenja. Nakon toga klubovi će zajednički započeti akcije na povećanju budžeta sporta.

349_1.jpg

  Share on Facebook