23.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Rvači Spartaka četvrti u državi
09.12.2013.

Rvači Spartaka zauzeli su četvrto mesto u ovogodišnjem prvenstvu. Ekipa znatno podmlađena u odnosu na prošlu sezonu ipak se našla na završnom play ofu. Kada se sve to uzme u obzir rezultat Spartaka u ovoj sezoni uopšte nije loš mada se od ovog kluba uvek očekuje najbolje jer su čak 20 puta bili prvaci države u svojoj bogatoj sportskoj istoriji.

U prvenstvenom delu Subotičani su zauzeli treće mesto pa su u polufinalu playofa snage odmerili sa ekipom Novog Sada.Na finalnom turniru pored subotičana plasirali su se rvači Proletera, Novog Sada i Radničkog iz Sombora. Interesantno je da je od 21 rvača koji su nastupili na finalnom turniru čak 13 bilo iz Spartaka, nažalost mnogi u redovima Proletera i Radničkog.

Spartak je na ovom turniru nastupio znatno hendikepiran jer nisu imali takmičara u kategoriji do 55kg. pošto je Feher Alen zbog narušavanje klupske discipline dobio suspenziju od kluba. Samim tim u polufinalnom okršaju su poklonili bod svojim rivalima. U preostalih šest borbi bila im je potrebna pobeda u četiri ali su oni uspeli da zabeleže trijumf u tri kategorije. Spartaka je pobedama Dudaša i Maria Štefaneka poveo sa 2:1. Usledile su dve pobede Novog Sada, da bi rezultat izjednačio Vujadin Bosnić koji je tuširao Miočinovića za 3:3. Poslednja borba u najtežoj kategoriji 120kg odlučila je finalistu. Pavlović je bio bolji od Bina i svoju ekipu opdveo u finale play ofa za prvaka države, dok je Spartak morao da se zadovolji borbom za treću poziciju.

U borbi za treće mesto subotičani su se sastali sa Radničkim iz Sombora. Indisponirani zbog poraza u polufinalu odrvali su malo slabije i dozvolili somborcima da pobede sa 4:3 i osvoje bronzane medalje

U finalu Proleter je pobedio Novi Sad sa 6:1 i tako odbranio titulu prvaka države.

  Share on Facebook