18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najava prvenstva Srbije u ultramaratonu
11.06.2014.

Paliću će 14. i 15. juna biti domaćin državnog prvenstva u ultramaratonu koje će ujedno biti i kvalifikaciona trka za prvenstva Sveta. Trka počinje u subotu 14. juna u 12 časova i traje do 12 časova u nedelju.

Predsednik ultramaraton saveza Elvira Janoši iznela je par podataka vezanih za samu trku. - Ovo je osma ovakva trka koju organizujemo na Paliću. Očekujemo preko 100 takmičara iz Srbije i većeg broja zemlja Evrope, tako da će konkurencija biti izuzetno jaka. Trku će svečano otvoriti gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, dok će Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam otrčati prvi krug. Biće puno volontera a obezbeđena je i medicinska pomoć. U akciju su se uključili sponzori i donatori jer će trka koštati oko 8.000 eura. Trka će biti veliki izazov za sve takmičare jer ko istrči kvalifikaciono vreme može da učestvuje na Svetskom prventsvu. Biće organizovana trka na 6 časova, 12 časova, 24 sata i 100 kilometara.

517_1.jpg

Nakon svake trke sledi ceremonija podele madalja i pobedničkog šampanjca Torley (dar Tisza coopa, Kanjiža). Drugi deo press konferencije je bio namenjen izveštaju sa ultramaratonske trke sa Balatona gde je kao pojedinac učestvovao Igor Vojnić Zelić i sedmočlana ekipa devojaka "7 anđela" koja je osvojila drugo mesto.

Trka Ultrabalaton je dužine 212 km. Igor je treći put uzeo učešće na ovoj trci za koju kaže da je posebno vezan. - Vezan sam emotivno za Ultrabalaton jer sam tu prvi put pretrčao preko 200 km na jednoj trci. žao mi je što je naša trka na Paliću kalendarski ovako blizu pa sam se opredelio da trčim samo 12 sati na Paliću. Ultrabalaton je trka na kojoj učestvuje oko 3.500 ljudi iz čitavog sveta što u ekipnoj što u pojedinačnoj konkurenciji. U pojedinačnoj konkurenciji krenulo je oko 160 trkača od kojih je 77 završilo trku. Ja sam zauzeo 53 mesto, napomenuo bih da su prvih dvadeset vanserijski trkači koji dolaze iz celog sveta. Sledećih dvadeset je grupa u koju se i ja svrstavam i koja zaostaje oko dva do tri sata za najboljima. Svake godine uspevam po sat vremena da popravim svoj rezultat, nadam se da će se ta praksa nastaviti i sledeće godine.

517_2.jpg

Sedmočlana ekipa osvojila je drugo mesto na ultramaratonskoj trci oko Balatona. Na konferenciji za štampu prisutna je bila Dragana Tabaković koja je bila član te štafetne ekipe. - Našu ekipu koja se zvala 7 andjela pored mene činili su Karolina Madaraš Puškaš, Bibor Janoši, Anet Nemet, Sandra Mačković i naša dva člana koje bih želela posebno da istaknem radi se o devojkama od 12 i 14 godina, Flora Jurček i Eva Dulić. Trka je bila divna za nas, lepa priroda oko jezera balaton bila je dodatni motiv. Trčali smo najbolje što smo mogli i na kraju uspeli da osvojimo drugo mesto u kategoriji ženskih timova. Istrčali smo trku za 18 sati i dvadeset minuta.

  Share on Facebook