21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vajda Anita i Jovica Spajić najbolji na 24 časovnom ultramaratonu
15.06.2014.

Palić i ultramaratonski klub Paligo palus bili su domaćini prvenstva države u ultramaratonu. Takmičari su u subotu 14. juna tačno u podne startovali za trku na 6 sati i za 24. časovnu trku. U ponoć između subote i nedelje počela je trka na 100 kilometara i dvanaestočasovni maraton na kojem učestvuje i subotičanin Igor Vojnić Zelić, ultramaratonac koji je nedavno uspešno završio trku na 212 km Ultrabalaton. Ultramaratonsku trku pomogao je i Grad Subotica,a gradonačelnik Jene Maglai je lično presekao vrpcu i zvanično otvorio trku. Član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac optrčao je prvi krug i poneo štafetu koju su takmičari na svakih deset kilometara nosili po stazi.

521_1.jpg

Interesovanje je bilo veliko jer su trkači imali mogućnost da istrče normu za Svetsko prvenstvo što su neki i iskoristili. Oboren je i rekord staze kao i nekolki ličnih i nacionalnih rekorda, što pokazuje da se trka isplatila i da je bila dobro organizovana.

Pobednici najteže discipline, trke na 24 sata su Vajda Anita (Mađarska) koja je pretrčala 406 krugova i ukupno 215 km i u muškoj konkurenciji Jovica Spajić sa pretrčanih 222 km. Igor Vojnić Zelić, zbog nedavnog učešća na Ultrabalatonu odlučio je da trči "samo" na 12 časovnoj trci i tu je pretrčao 111 kilometara i postao novi državni prvak.

521_2.jpg521_3.jpg

Ostvareni su sledeći rezultati.Na šestočasovnoj trci u ženskoj konkurenciji pobedila je Német Anett sa pretrčanih 64km, u muškoj konkurenciji najbolji je bio Uglješa Nikolić sa skoro 74 km. Na 12 časovnoj trci u muškoj konkurenciji najbolji je bio Igor Vojnić Zelić, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Bibor Janoši sa pretrčanih 89km., ispred Sandre Mačković sa 82 km. U najtežoj disciplini na 24 sata, trijumfovala je Vajda Anita sa 215km, ispred Madaraš Puškaš Karoline sa 154 , dok je treća bila DraganaTabaković sa pretrčanih 110 km. U muškoj konkurenciji prvi je bio Jovica Spajić sa 222km, drugi Vereš Bela sa pretrčanih 221km., dok je treće mesto pripalo Lukač Albertu sa 205km pretrčanih. U trci na 100km Zoran Marković je stazu prešao za 7 sati i 55 minuta.

  Share on Facebook