16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Sedam medalja rvača na Mediteranskom prvenstvu
18.06.2014.

Rvači iz rvačkog kluba Spartak u dresu reprezentacije osvojili su sedam medalja na Mediteranskom prvenstvu koje je bilo održano u Kanjiži. Učestvovalo je 270 rvača iz 17 zemalja.

Rvači Spartaka su osvojili dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje izneto je na današjoj press konferenciji koja je održana u medija centru u Gradskoj kući. Najviše uspeha rvači Spartaka imali su u juniorskoj konkurenciji i time još jednom dokazali da klub ima perspektivu i da se dobro i kvalitetno radi sa mlađim selekcijama.

525_1.jpg

Istakao se Dudaš Robert sa dve medalje, zlatnom i srebrnom. Srebrnu je osvojio u slobodnom stilu dok se titulom prvaka Mediterana okitio u grčko rimskom stilu u kategoriji do 60kg. Zlatnom medaljom okitio se i Emil Janković i kategoriji do 96kg. koji je u neizvesnom finalu savladao takmičara iz Alžira. Dve medalje osvojo je i Horvat Sabolč, i to dve bronzane medalje u slobodnom i grčko-rimskom stilu.Medalju u juniorskoj konkurenciji osvojio je i Penjov Ervin u kat do 74kg. Dok je poslednjeg dana takmičenja srebrnu medalju osvojio Roland Bin u seniorskoj konkurenciji.

525_2.jpg

Na konferenciji subili prisutni i mladi rvači Spartaka osvajači zlatnih medalja. Robert Dudaš je istakao da je zadovoljan ostvarenim rezultatima -izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatom. želeo bih ovom prilikom da se zahvalim gradu i svom rvačkom klubu na podršci. Prvenstvo je bilo veoma kvalitetno. Najteži protivnik mi je bio u polufinalu Horti Mikloš sa kojim sam vodio veliku borbu. Uspeo sam da trijumfujem i da se plasiram u finale gde sam novom pobedom stigao do zlatne medalje. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim rezultatima.

525_3.jpg

Emil Janković se sretno provukao protiv klubskog kolege i na kraju stigao do zlatne medalje -Konkurencija je bilo izuzetno jaka. Imao sam poteškoća na početku kada sam se sastao sa klupskim drugom Horvat Sabolčem gde sam pomalo sretno trijumfovao. Izdvojio bih finalnu borbu gde sam posle velike borbe savladao takmičara iz Alžira tesnim rezultatom 8:7.

  Share on Facebook