21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Grad preuzeo brigu o Gradskom stadionu
20.06.2014.

Grad je posle dužeg odlaganja preuzeo upravljanje nad Gradskim stadionom i predao ga n aupravljanje JKP Stadion koji će od sada voditi brigu o ovom objektu. Povodom toga gradonačelnik Jene Maglai je sa saradnicima Vjekoslavom Ostrogoncem, članom gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam i sa Tot Robertom, direktorom JKP Stadion obišao Gradski stadion da upoznaju javnost u kakvom stanju se preuzima ovaj objekat.

Objekat je u lošem stanju i biće potrebno određeno vreme da se vrati u primereno stanje. Svestan je toga i gradonačelnik Subotice - Stadion smo predali na dalje upravljanje JKP "Stadion". To je samo prvi korak, jer ovaj objekat treba da ostane građanima Subotice, koji su ga svojevremeno i gradili. Stadion je trenutno u državnoj svojini, ali se nadam da Republika Srbija neće doneti odlukuo privatizaciji ovog objekta, nego će on vremenom u potpunosti biti prepušten Gradu kao vlasniku.Preuzeli smo na sebe još jednu brigu, jer je objekat u lošem stanju.Moraćemo da preduzmemo neophodne radnje u nameri adaptacije i rekonstrukcije, da bi se Gradski stadion doveo u stanje neophodno za primerno održavanje sportskih manifestacija.U postupuku je proces javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za postavku reflektora. Nadam se da ćemo do septembra ceo posao i završiti, Grad ulaže 14 miliona dinara, a na taj način ćemo stvoriti uslove za igranje superligaških mečeva. Pred nama su velike obaveze, potrebno je snimiti kompletno stanje, isplanirati celovitu adaptaciju i rekonstrukciju, uz domaćinsko poslovanje. Takođe, predstoje nam dogovori sa tri kluba korisnika, Fudbalskim klubom Spartak, ženskim fudbalskim klubom Spartak i Atletskim klubom Spartak oko saradnje, a na zajedničko zadovoljstvo.

527_2.jpg

Vjekoslav Ostrogonac, zadužen za sport, omladinu i turizam u Subotici istakao je da je JKP "Stadion" dobio težak zadatak. Stadion se nalazi u veoma lošem stanju posle godina nebrige, ali radnici JKP Stadiona su se već dokazali i on veruje da će i ovaj objekat uskoro biti funkcionalniji.

Ispred preduzeća koje će se baviti upravljanjem nad ovim objektom prisutan je bio direktor Robert Tot koji je naglasio da ne treba očekivati čuda u kratkom roku. - Gradski stadion neće postati čuveni "San Siro" za šest nedelja, ali ćemo dati sve od sebe da uradimo sve što je u našoj moći da stvorimo bar minimalne uslove za rad. Problema ima na terenu, u prostorijama, pa i oko samog terena. Sigurno je da ćemo uspeti da stvorimo bar te minimalne uslove, da sve držimo čisto u uredno, da se proces rada odvija nesmetano. Sve ostalo će morati da očeka narednu godinu, a do tada ćemo morati da vidimo koliko nam za sve radove treba sredstava, odnosno na koja sredstva ćemo moći da računamo.

  Share on Facebook